Pretraga

SC objavio što će biti s toplom vodom u zagrebačkim studentskim domovima sljedećeg tjedna

A- A+

Studentski centar u Zagrebu objavio je kako se najavljeni prekid isporuke tople vode sljedećeg tjedna ne odnosi na studentske domove. Tako će studenti koji žive u zagrebačkim studentskim domovima i dalje imati toplu vodu.

Studentski dom Stjepan Radić (3)

Studentski dom Stjepan Radić | Foto: Ramona Ščuric/srednja.hr

Studentski centar u Zagrebu objavio je kako se najavljeni prekid isporuke toplinske energije neće odnositi na studentske domove. Naime, sljedećeg tjedna u Zagrebu naselja Trešnjevka, Knežija, Srednjaci, Gredice, Gajevo, Staglišće, Jarun, Vrbani i Voltino neće imati tople vode pa su neki studenti u studentskim grupama bili zabrinuti da se to odnosi i na studentski dom Stjepan Radić – Sava.

– Iz HEP Toplinarstva izvijestili su kako se najavljeni prekid isporuke toplinske energije u periodu od 19.6. do 26.6.2023. godine ne odnosi na studentske domove, objavio je SC.

Izdvojeni članak

Tisuće zagrebačkih studenata u domovima mora se tuširati hladnom vodom: ‘Fizički je neizdrživo’

Podsjetimo, sredinom svibnja stanari studentskih domova u Zagrebu nekoliko dana nisu imali toplu vodu zbog neplaniranih radova uslijed puknuća cjevovoda. Studenti su nam tada rekli da se tuširaju maksimalno 30 sekundi ili na tuširanje odu kod prijatelja koji žive u stanovima. Neki su vodu grijali u kuhalima, iako su kuhala na popisu nedozvoljenih stvari u studentskim sobama.

– Tek kada ostaneš bez tople vode počneš shvaćati koliko ti to nedostaje i treba u životu. Hajde da je vani možda vruće pa da ti paše hladan tuš. Fizički je neizdrživo jer je voda ledena. Nema rješenja za sada, nezadovoljstva među studentima ima mnogo, objasnila nam je studentica Petra.