Pretraga

Komičar o padu letjelice kod doma: ‘Počeli su roditelji svojim studentima na Savi dronovima slati pakete’

A- A+

Glasna je eksplozija kod Studentskog doma Stjepan Radić kasno sinoć uplašila velik broj zagrepčana. Prema riječima premijera Andreja Plenkovića, riječ je o padu letjelice ruske proizvodnje, za koju se ne zna se je li bila u posjedu ruske ili ukrajinske vojske. Ipak, sve to nije spriječilo mnoge korisnike društvenih mreža da ponude svoja objašnjenja događaja, a tome se pridružio i komičar Vlatko Štampar.

Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Događaji u posljednjih dva tjedna sa sukobima između Rusije i Ukrajine na istoku Europe sve drže u neizvjesnosti. Slučaj sinoćnje eksplozije kod zagrebačkog Jaruna ne pridonosi osjećaju sigurnosti kod građana, pa je velik broj njih na društvenim mrežama počeo nuditi svoja objašnjenja za događaj, a neki pribjegavaju i humoru. Poznati komičar Vlatko Štampar u Facebook objavi iznio je svoje viđenje situacije i nasmijao mnoge korisnike.

– Evo počeli su roditelji svojim studentima na Savi dronovima slati pakete, otvara objavu Štampar pa nastavlja u tonu zabrinute majke koja je navodnim dronom poslala potrepštine sinu studentu, kako to majke čija djeca studiraju u drugom gradu često čine.

‘Javi kad dobiješ paket, izgubili smo signal kod okretišta’

– Evo sine poslala sam ti maslinovog ulja, špeka, pekmeza, naranča. Imaš i sarme za 3-4 dana. (ne bacaj plastiku). I gaće. Znam da ih imaš, ali lijepo mi je kad ti mogu poslati nešto. Ne jedi samo suho. Tata šalje lozu. Da pokažeš dečkima što je prava domaća. Fališ nam. Javi kad dobiješ paket, izgubili smo signal kod okretišta, valjda je stiglo, tata je adresu utipkavao. Voli te mama, završava svoju objavu Štampar, a mnogi korisnici u komentarima i reakcijama na objavu pokazali su kako ih je ova ‘teorija’ uistinu zabavila, dok su neki iznijeli svoje zaključke.

Najzanimljiviji od njih tvrdi da je letjelica pogreškom završila na zagrebačkom Jarunu umjesto u malom ukrajinskom gradiću imena Yarun, u blizini grada Žitomira, a koji se nalazi zapadno od glavnog grada Kijeva.

Studenti otprije upozoravali na besmislenu odluku

Podsjećamo, sinoćnji je slučaj jake eksplozije u blizini Studentskog doma Stjepan Radić kod Jaruna uznemirila veliki broj građana, posebice studenata koji žive u blizini. Jutros smo, po prvim saznanjima, izvijestili kako se najvjerojatnije radi o letjelici, a to potvrđuju i brojne izjave očevidaca, pretežito studenta, s područja.

Oni su također ponovno ukazali na problematičnost odluke da se svi ulazi u dvorište tog studentskog doma, osim glavnog, u noćnim satima zaključavaju.

Copy link
Powered by Social Snap