Pretraga

Starter pack za preživljavanje sezone kolokvija: 30 stvari bez kojih se ne može!

A- A+

Sezona kolokvija ili međuispita je u punom jeku i svi znamo što to znači – za studente, puno stresa i malo spavanja, a za sve ostale oko njih… Samo stres. Ako ste mislili da je samo vama teško, nije. Možda je i teže onima oko vas, koji moraju slušati koliko vam je teško, koliko ne spavate i koliko, zapravo, ne učite. Šalu na stranu, ovo je vrijeme kada je bilo kakav izlazak iz kuće nepoželjan.

foto: Pexels; Karolina Grabowska

Kada dođe kritično vrijeme, zaista se rijetko kada ima vremena za izaći. Ne samo za izaći u stilu odlaska na kavu ili u nekakav provod, već izaći u stilu otići do dućana. Rijetki su dani kada je takav luksuz moguć. Znamo, teško pada, pogotovo na sunčane i tople dane, kakvih u proljeće često ima puno.

No, što se mora – teško je. Jedino što možete jest malo olakšati. Nažalost, ne možemo vam olakšati ovo što vas čeka, ali vam možemo pomoći da vam barem ne bude još teže. Čak i da ste već nekoliko puta prošli kroz sve ovo, moguće je da i dalje radite početničke greške (zato ih i ne nazivamo brucoškima…).

Iako nije najveća pogreška (izbjegavanje učenja i predavanja, poremećen ritam spavanja i loša prehrana bi tu prednjačile), velik problem može biti i to da se niste materijalno pripremili za ispite. Ne morate biti bogataši da biste to uspjeli, ipak ste vi studenti, već se samo morate opskrbiti s potrebnim stvarima, kako ne biste morali prekidati učenje s nabavkom. Znate li što sve spada u tu kategoriju stvari?

Izdvojeni članak

Prvi online kolokviji su iza nas – koliko su bili domišljati profesori i kako su se snašli studenti?

 1. Tjestenina
 2. Riža
 3. Sol
 4. Maramice
 5. Keksi
 6. Čokolada
 7. Kava
 8. Mlijeko
 9. Slušalice
 10. Zeleni čaj
 11. Mandarine
 12. Banane
 13. Hrenovke
 14. Salama
 15. Kruh
 16. Jaja
 17. Juha iz vrećice
 18. Energetski napitci
 19. Kvalitetan jastuk
 20. Čips
 21. Čisto donje rublje
 22. Netflix
 23. Isprintani materijali
 24. Olovke
 25. Kemijske olovke
 26. Prazni papiri
 27. Dobar zvuk budilice
 28. Pahuljice
 29. Omiljeno alkoholno piće!
 30. Povratna karta za odlazak doma nakon posljednjeg kolokvija/ispita
Share via
Copy link
Powered by Social Snap