Pretraga

Studenti koji rade ipak mogu dobiti propusnice za napuštanje mjesta prebivališta

A- A+

Propusnice za napuštanje mjesta prebivališta prebacile su se u digitalni oblik, a isprva je bilo rečeno da ih studenti koji rade neće moći dobiti “zbog obavljanja posla” kao drugi građani. Zbog toga se Hrvatski studentski zbor požalio nadležnima te je odlučeno da studenti ipak mogu dobiti propusnice ako rade preko SC-a.

Foto: Victoria Heath; Unsplash

Ministarstvo uprave osmislilo je e-propusnice koje će od sutra, ponedjeljka 6.4., zamijeniti one fizičke. Između ostalog, poslodavci mogu za svoje zaposlenike zatražiti propusnicu ako im je potrebna za odlazak/dolazak na posao, no to isprva nije vrijedilo za studente zaposlenike koji zbog posla trebaju napustiti mjesto prebivališta ili stalnog boravka.

Hrvatski studentski zbor stoga je uputio apel prema nadležnim ministarstvima te su objavili da je njihov apel urodio plodom.

– Od danas studenti koji zbog obavljanja studentskih poslova posredstvom Student servisa trebaju propusnice za napuštanje mjesta prebivališta, iste mogu zatražiti u sustavu https://epropusnice.gov.hr ili u lokalnom Stožeru civilne zaštite, objavili su sinoć na Facebooku HSZ-a.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap