Pretraga

Studenti TTF-a blokirali Vijeće: Nakon mukotrpne rasprave dekanica predložila izvanrednu sjednicu

A- A+

Studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta danas su odlučili blokirati Fakultetsko vijeće. Njih dvadesetak sjelo je pred dvoranu kako bi spriječili ulazak profesora. Ističu kako svojom akcijom žele upozoriti profesore i kolege na probleme koji se ne rješavaju na kvalitetan način.

foto: Televizija Student| Drugi plenum TTF-a

Fakultetsko vijeće Tekstilno-tehnološkog fakulteta nakon gotovo sat vremena odgode održano je u drugoj prostoriji, a članovi su odlučili pozvati i okupljene studente da Vijeću iznesu svoje probleme i zahtjeve.

Izdvojeni članak

Studenti urudžbirali tortu i poklon rektoru Borasu za 65. rođendan i dobili pečat

Studenti blokirali ulaz pa Vijeće održano u drugoj prostoriji

– Nakon naše blokade Vijeće se premjestilo u drugu prostoriju i poslana nam je poruka da smo dobrodošli na to Vijeće. Studenti koji su bili prisutni odlučili su da ćemo prihvatiti poziv. Nakon što smo napokon, nakon nekoliko mjeseci, uspjeli dobiti pravo da sudjelujemo u raspravi, upravi smo po tko zna koji put iznijeli naše probleme, ali opet nismo dobili nikakve odgovore i sve to se produljilo na dva i pol sata ničega pa je dekanica predložila da se održi izvanredno Vijeće na kojem bi se raspravljalo isključivo o tim problemima, objasnili su nam studenti pred fakultetom.

Odlučili su kako će odluku donijeti na sljedećem plenumu, koji će se održati zadnji dan listopada. Tada će se odlučiti hoće li pristati na izvanredno Fakultetsko vijeće 7. studenog, ili će se za svoje zahtjeve boriti na neki drugi način.

Izdvojeni članak

[VIDEO] ‘Na Sveučilištu se dogodila serija duboko nezakonitih odluka’

Studenti nezadovoljni dekanatom, službama i studentskim zborom fakulteta

Podsjetimo, mnogostruko nezadovoljstvo koje izražavaju studenti TTF-a okupljeni oko plenuma, odnose se na rad dekanata, službi i studentskog zbora fakulteta. Kao najproblematičnije, studenti navode naknadno upisivanje pada godine te ponovno upisivanje predmeta krajem akademske godine, neusklađeno stanje u indeksima i ISVU sustavu, nezadovoljstvo s radom Studentskog zbora te neisplata honorara vanjskim suradnicima i studentima.

Na posljednjem, ‘Drugom plenumu TTF-a’ okupljeni studenti zatražili su i očitovanje svog Studentskog zbora oko navedenih problema. Njihovi predstavnici odgovorili su im očitovanjem, a studenti koji su svoja prava odlučili zastupati preko plenuma vrlo brzo su upozorili kako se ne slažu s tvrdnjama svojih predstavnika.

Osim toga, na posljednjem plenumu ponovili su i zahtjeve s prvog okupljanja.
Studenti od odgovornih traže da snose posljedice za nastalu situaciju na fakultetu. Žele razrješenje prodekanice za financije, ali i dobrovoljne ostavke dekanice te ostalih prodekana.

Studenti TTF-a blokirali Vijeće: Nakon mukotrpne rasprave dekanica predložila izvanrednu sjednicu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap