Pretraga

Top lista zagrebačkih menzi: Odeon na Građevinskom fakultetu

A- A+

U sklopu projekta ocjenjivanja menzi pri zagrebačkom Sveučilištu danas smo se zaputili u ‘Odeon’ koji se nalazi pri Građevinskom fakultetu, odnosno zgradi u kojoj djeluju i Geodetski te Arhitektonski fakultet. Malog je kapaciteta, ali ima ‘normalan’ inventar te obzirom da se nalazi u krugu još nekoliko menzi, služi uglavnom za ishranu studentima spomenuta tri fakulteta. I mi smo zatekli dvoje budućih arhitekata, čije će ocjene dopuniti našu.

U podrumu Građevinskog fakulteta, unutar kojeg nastavu pohađaju i studenti Geodetskog te Arhitektonskog fakulteta nalazi se menza Odeon. U sklopu projekta ocjenjivanja zagrebačkih menzi u akademskoj godini 2013./2014. uputili smo se i tamo. Prošle godine je ovaj studentski restoran zauzeo posljednje mjesto. Ispitali smo je li se što promijenilo od tada.

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Medicinski fakultet

Dobar izbor, a hrana nezačinjena

Koncept rada menze Odeon, u koju se može ući na nekoliko ulaza,je da student po dolasku, od odabranih menija naručuje pojedini kod djelatnice na pultu, s tim da juhe, deserte, sokove i kruh uzima na principu samoposluživanja.

Gospođa na pultu bila je vrlo ljubazna te nam je unatoč ručno napisanoj ponudi hrane sve menije izdiktirala i usmeno. Jedan ručak koji smo odabrali bio je kosani odrezak s pire krumpirom, juha, kolač (čupavac) te sok.

Drugi je pak bio tjestenina s bolonjez umakom, salata od tune, salata od zelja te puding. Iznos računa za prvospomenuti objed bio je 11 kuna, a drugi 17,60 kuna.

Hrana je bila prosječna s tim da je svako od slanih jela bilo nedovoljno posoljeno. Ono što je također nekarakteristično za većinu drugih menzi, a Odeon se time ističe, jest veliki izbor pakiranih deserta. Pri našoj posjeti bilo ih je 5-6 u vidu čokoladica i pudinga.

Menza inače radi svakim danom od ponedjeljka do petka od 9.30-17 sati. Subotom i nedjeljom je zatvorena.

Kvaliteta hrane: 6/10

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Superfaks

‘Prejak’ miris hrane u maloj menzi

Već smo naveli kako su u menzi stolci i stolovi iznadprosječni, a i dodaci hrani se ne nalaze u plastičnim čašama nego u staklenim posudicama.

Uz to obzirom na instituciju, prigodno djeluju i malene makete objekata, koje se nalaze na pozidama ispod prozora. Cvijeća također ne nedostaje. Činjenica da se menza nalazi u podrumu ipak uvjetuje manjak svjetlosti.

No nisku ocjenu za ambijent ponajviše uzrokuje ‘prejak’ miris hrane u menzi. Naime poslije posjete Odeonu, ne preostaje drugo nego svu odjeću staviti na pranje.

Ambijent: 4/10

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: FSB

Gužva nije nesnošljiva

Mi smo menzu posjetili oko 11 sati te nismo zatekli gužvu.

Međutim mali prostor te okolnost da se u Odeonu hrane studenti tri fakulteta, uz poneku pridošlicu, uvjetovala je da se pozamašan red stvorio dok smo mi završili s objedom.

Činjenica i da svaki student mora sam naručiti jelo, a ne samo ga pokupiti s pulta, također donekle usporava protok studenata.

Gužva: 5/10

Čistoća zadovoljavajuća

Kolege su se prošle godine susrele sa situacijom da je djelatnica na pultu golim rukama slagala odreske. Ništa takvoga nismo doživjeli ove godine.

Stolnjaci, staklene posude za začine te vaze sa zelenilom, ostavljaju dojam kako objedujete u restoranu široke uporabe, a ne u studentskoj menzi.

Čistoća: 8/10

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Agronomija

U menzi nema dodataka vrijednih spomena

Ova menza od dodataka ima samo vješalicu za jakne, koja se nalazi i u nekolicini drugih, tako da je ne možemo tretirati kao dodatak, koji bi donio bodove.

Dodaci: 0/3

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Cassandra/FER

Dvoje studenata istovjetno ocijenilo menzu

Kao i svakog puta u ovoj akademskoj godini, tako i ovoga smo radi potpunije slike konzultirali i dva studentska mišljenja.

Maja i Lovro studiraju na Arhitektonskom fakultetu, a svojoj ‘matičnoj’ menzi oboje su dali sedmicu.

Lovro je naglasio kako rijetko jede u Odeonu te da iako nema ozbiljnijih zamjerki, sve skupa bi moglo biti i malo bolje.

Studentske ocjene 14/20

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Ekonomija

Obzirom na blizinu drugih menzi, Odeon nije za preporuku

Kako se samo nekoliko stotina metara od menze pri Građevinskom fakultetu nalazi Studentski centar, svakako ako ste već u okolici, radije se zaputite tamo.

Međutim, Odeon može poslužiti prije svega studentima tri fakulteta koji se nalaze u zgradi, u slučaju male ‘rupe’ između predavanja i sličnih okolnosti.

Obiteljska atmosfera i ljubazno osoblje, zasigurno vas neće razočarati. No preporuka je ipak da se što kraće zadržite tamo, poradi spomenutog ‘prejakog’ mirisa hrane.

Ukupna ocjena: 37/63

Top lista zagrebačkih menzi: Odeon na Građevinskom fakultetu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap