Pretraga

U 54. godini iznenada preminuo zadarski profesor: ‘Svima će nam neizmjerno nedostajati’

A- A+

Sveučilište u Zadru zavijeno je u crno. U 54. godini života iznenada je preminuo Vinko Bakija, viši predavač na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Sa Sveučilišta u Zadru priopćili su kako je u 54. godini života iznenada preminuo viši predavač Vinko Bakija.

‘Svima će nam neizmjerno nedostajati’

– Odjel i Sveučilište izgubili su dragog kolegu, vrsnog stručnjaka i znanstvenika i još boljeg prijatelja. Svima će nam neizmjerno nedostajati, poručili su sa Sveučilišta.

Prema životopisu objavljenom na stranicama Sveučilišta, Bakija je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zadru 1992. godine, kada je stekao akademski stupanj profesora sociologije te profesora francuskog jezika i književnosti.

– Znanstveni poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu završio je 2010. godine i stekao akademski stupanj magistra znanosti. Od 2003. do 2005. godine radio je kao vanjski suradnik Ekonomskog fakulteta u Splitu, a od 2005. do preranog odlaska radio je na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti na Sveučilištu u Zadru. Doktorski rad pod nazivom ‘Socioekonomska analiza modela održivosti razvoja turizma u lokalnim zajednicama: studija slučaja Pakoštane’ obranio je 2017. godine, stoji u životopisu na stranicama Sveučilišta u Zadru.

Izdvojeni članak

Preminuo je dugogodišnji profesor Filozofskog Miroslav Tuđman: Pamtit ću ga po nekoliko stvari

Bio je poznat kao turistički vodič

U Zadru je mnogima bio poznat i kao turistički vodič te je bio predsjednik zadarske Udruge turističkih vodiča ‘Donat’. U 2019. godini dobio je nagradu ‘Nasmiješeno sunce’ kao najbolji zadarski turistički vodič.

Od poznatog zadarskog profesora oprostili su se i supetarski vatrogasci koji Bakiju opisuju kao jednog od od ključnih ‘ljudi u najosjetljivijim danim revitalizacije vatrogastva na otoku Braču’.

– Iznenadna smrt Vinka Bakije nenadoknadivi je zato gubitak, ne samo za akademsku zajednicu u kojoj je profesionalno djelovao već i za ovu našu vatrogasnu kojoj je u njenim najosjetljivijim trenucima nesebično pomogao svim svojim znanjem i sposobnostima. Vječna mu za to hvala, poručuju supetarski vatrogasci.

Vinko Bakija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap