Pretraga

Unatoč prošlogodišnjem požaru, bizarni sigurnosni propusti i dalje se događaju u studentskom domu Cvjetno

A- A+

Unatoč tomu što je dio studentskog doma Cvjetno naselje prošle godine izgorio, čini se da uprava iz toga nije ništa naučila. Tomu u prilog ide nevjerojatna činjenica da vrata koja služe za izlaz u slučaju opasnosti, baš u onom paviljonu koji je prošle godine zahvatio požar, stoje ni više ni manje nego trajno zaključana. Dokazuje to i video snimka stanara Cvjetnog na kojoj bezuspješno pokušava povući kvaku i otvoriti vrata jednog od takvih izlaza. U vezi ovog sigurnosnog propusta odmah smo kontaktirali sanacijskog upravitelja Studentskog centra Mirka Bošnjaka koji nam do objave teksta nije odgovorio na naš upit. Ipak, nadležni su nakon našeg upita odlučili reagirati pa su, kako doznajemo od stanara, protupožarna vrata na Cvjetnom jutros popravljena i izlaz sada normalno funkcionira.

Foto: Čitatelj portala

Prošle godine u veljači, tek godinu dana nakon obnove studentskih domova u Zagrebu, došlo je do požara u Cvjetnom naselju. Do dana današnjeg nije se saznao točan uzrok vatrenoj stihiji koja je progutala nekoliko soba u 4. paviljonu studentskog doma. A čini se da iz te priče ni uprava doma nije naučila lekciju pa i ove godine svjedočimo bizarnim pričama sa Cvjetnog.

Izdvojeni članak

Ekskluzivni video s Cvjetnog nekoliko minuta nakon početka požara

Izlaz za slučajeve opasnosti trajno zaključan

Od stanara Cvjetnog naselja nedavno smo dobili zabrinjavajuću video snimku na kojima se vide vrata koja inače služe kao izlaz u slučaju opasnosti. Kada student sa snimke pokuša povući kvaku, vidi se da su ta vrata – zaključana! Zastrašujuća je činjenica i da se sigurnosni izlaz nalazi na drugom katu 4. paviljona, upravo onog koji je gorio prošle godine i to u blizini čajne kuhinje gdje se sumnjalo da je požar i započeo.

Kako nam studenti kažu, to nije ništa novo, ta vrata su trajno zaključana što upućuje na velik sigurnosni propust. Tim gore ako uzmemo u obzir da se ne baš tako davno na tom mjestu dogodio požar.

– Prvo sam pomislio da su protupožarna vrata taj dan slučajno bila zaključana, no onda sam provjerio i izgleda da je tako već zadnjih nekoliko tjedana, rekao nam je student koji je želio ostati anoniman.

Dodaje i da je ovo nevjerojatan sigurnosni problem, posebno ako uzmemo u obzir da je prošle godine vatra progutala jedno krilo studentskog doma.

– To je ogroman sigurnosni problem jer ne samo što je gorilo Cvjetno naselje i paviljon u kojemu se nalaze zaključana protupožarna vrata, već su ona u točnom onom krilu gdje je izgorilo nekoliko soba. U krajnjem slučaju, da se radi o bilo kojem paviljonu, veliki je sigurnosni propust koji se mora što prije riješiti, zaključio je.

Nakon našeg upita izišli na teren i popravili vrata

Izdvojeni članak

Nakon požara, u paviljonu na Cvjetnom i poplava: Zgradom se širi nesnosasn smrad, a studenti strahuju za svoje zdravlje

O svim spomenutim nepravilnostima upitali smo i Mirka Bošnjaka, sanacijskog upravitelja Studentskog centra u Zagrebu, institucije pod čijom se neposrednom nadležnošću nalaze studentski domovi. Do trenutka objave ovog teksta, kako to obično biva sa SC-om, odgovore nismo dobili. No, dobili smo nekakvu potvrdu da je naš upit imao smisla.

Prema informacijama koje su nam ustupili stanari Cvjetnog naselja, jutros su u 4. paviljonu popravljena protupožarna vrata te izlaz za slučaj opasnosti sada normalno funkcionira.