Pretraga

Zalihe krvi su niske: Studenti usred ispitnih rokova organiziraju darivanje

A- A+

Zbog niskih razina zaliha krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka i Sveučilište u Rijeci, uz podršku Studentskog zbora Rijeka i Studentskog centra Rijeka, usred ispitnih rokova, organiziraju humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

ilustracija: Testalize.me / Unsplash

– Ovom prigodom pozivaju se svi darivatelji krivi i oni koji to mogu postati (studenti, radnici i drugi građani), da se odazovu ovoj akciji, a sve kako bi se pomoglo onima kojima je to najpotrebnije, kažu organizatori riječkog darivanja krvi.

Unatoč tome da su ispitni rokovi u tijeku, u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem,  Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka i Sveučilište u Rijeci, uz podršku Studentskog zbora Rijeka i Studentskog centra Rijeka organizira dobrovoljno darivanje krvi. Darivatelje pozivaju da dođu u petak 9. srpnja s početkom u 9 sati na Kampus, u tzv. Akvariju dolje.

– Zalihe krvi su niske, stoga je svaka doza dobrodošla. Odazovite se na akciju i spasite nekome život, poručuju organizatori.

Kako u petak, na dan darivanja, ne biste čekali u redu, savjetuju vam da se najavite putem ovog obrasca. Na darivanje morate ponijeti osobnu iskaznicu.

Podsjećamo da krv možete darovati i ako niste iz Rijeke. Popis lokacija i radno vrijeme dostupni su na stranicama Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu.

Zalihe krvi su niske: Studenti usred ispitnih rokova organiziraju darivanje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap