Konkurencija na državnom bit će ‘žestoka’: Pogledajte kako je izgledala ovogodišnja Smotra LiDraNo u Zagrebu

Prošloga je tjedna održana Smotra LiDraNo 2018. na županijskoj razini, između ostalih i u Gradu Zagrebu. Kako je ona izgledala i kakvi su se sve talenti na njoj mogli vidjeti, doznali smo zahvaljujući budnom oku entuzijasta iz Obrtničke i industrijske graditeljske škole, u kojoj je pokrenuta prva obrtnička televizija Majstor.

Screenshot: YouTube; Media talenti

Od 12. do 16. veljače 2018. u odvijala se 27. županijska smotra literarnoga, dramskoga i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba – LiDraNo 2018.

[LiDraNo '17] Mlade novinarske nade: smeta ih nepravda i senzacionalizam u medijima

Cilj LiDraNa jest razvijati i poticati učeničko literarno, novinarsko i dramsko-scensko stvaralaštvo, promicati učeničko pisano i govorno izražavanje na hrvatskome jeziku, otkrivati, pratiti i poticati učenike posebnih sklonosti, sposobnosti i kreativnosti i predstaviti stvaralaštvo smotre LiDraNo javnosti.

Ove godine, po prvi je puta smotri LiDraNo Grada Zagreba bilo moguće pratiti u prijenosu uživo i to zahvaljujući učenicima Obrtničke i industrijske graditeljske škole koji djeluju u okviru udruge za mlade Media talenti, na prvoj obrtničkoj televiziji Majstor. Vrijednom oku entuzijastičnih i kreativnih učenika Obrtničke i industrijske graditeljske škole nije promaklo gotovo ništa, a sav materijal nastao u četiri dana objedinili su u, moramo primijetiti, vrlo profesionalnu reportažu.

Kako je izgledalo LiDraNo 2018. u Zagrebu, kakvi su se sve ondje talenti ondje sve našli, možete vidjeti u videu koji slijedi. Na istom YouTube kanalu možete vidjeti i dio nastupa, a veliku fotogaleriju s prošlogodišnjeg pogledajte ovdje.

Odgovori