Pretraga

Algebra pomaže maturantima: Provjerite svoje znanje na besplatnim probnim maturama širom Hrvatske!

A- A+

Kako bi pomoglo maturantima da se pripreme za ispit državne mature, Učilište Algebra u čak 8 gradova – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Puli, Dubrovniku i Slavonskom Brodu – organizira polaganje probnih matura iz matematike, engleskog i hrvatskog jezika, a u uvjetima koji vjerno dočaravaju stvarno stanje. Kandidate će na ovim besplatnim probnim maturama dočekati tipski zadaci koje su osmislili profesori s bogatim iskustvom, a kakvi se najčešće i pojavljuju na ispitu državne mature temeljem dosadašnjih iskustava. Mogućnost polaganja besplatne probne mature otvorena je svim učenicama i učenicima, neovisno o tome kako su se pripremali za ispit!

Maturantima se pruža odlična – i besplatna – prilika da mjesec dana prije važnog ispita provjere koliko su se dobro pripremili za predstojeće ispite državne mature: Učilište Algebra 14. i 15. travnja u osam gradova (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Zadar, Pula, Dubrovnik i Slavonski Brod) organizira besplatnu probnu maturu, polaganje pripremnih ispita iz matematike, engleskog i hrvatskog jezika po svim pravilima državne mature, i to u obje razine znanja (A i B).

Prvi put se u Hrvatskoj provodi simultano potpuno besplatno polaganje probnih ispita mature

Ovo je prvi puta da neka organizacija u Hrvatskoj provodi simultano potpuno besplatna polaganja probnih ispita mature širom zemlje i u ovom obimu, omogućujući tako maturantima da svega nekoliko tjedana prije izlaska na važan ispit provjere svoja znanja i zaključe što, eventualno, još moraju naučiti i popraviti. Pitanja za ove probne ispite sastavili su vrhunski profesori s velikim iskustvom – inače i predavači na Algebrinim pripremnim seminarima koji su, s velikim uspjehom, pokrenuti ove godine – a zainteresirane maturante u ispitu će dočekati tipski zadaci kakvi su se dosad uglavnom pojavljivali na dosad održanim ispitima državne mature, izjavila je profesorica Klaudija Šarkanj, specijalistica za karijerno savjetovanje u Algebri.

Vrijeme rješavanja ispita prilagođeno količini zadataka

Učenici probnim ispitima pristupaju po pravilima kao i u slučaju ‘prave’ mature, pri čemu je vrijeme rješavanja ispita prilagođeno količini zadataka.

Besplatna probna matura Učilišta Algebra namijenjena je svim zainteresiranim maturantima, neovisno o tome na koji su se način pripremali za ispit državne mature. Nakon polaganja probnog ispita, svi oni koji mu pristupe u najkraćem će mogućem roku na kućne adrese primiti rezultate ispita.

Broj mjesta je ograničen

– Sve aktivnosti koje provodi obrazovna grupacija Algebra imaju za cilj razvijati i nagraditi izvrsnost, a za što postoji vrlo opipljiva nagrada. Naime, pripreme za državnu maturu smo i započeli provoditi kako bismo pomogli učenicima da ostvare maksimum u daljnjem napretku tj. upišu studij svog prvog izbora, praktički besplatno. Jasnu poruku poslali smo i kada smo uveli pravilo da učenicama i učenicima koji postignu izvrsne rezultate na državnoj maturi poklanjamo besplatan studij računarstva. Točnije, svatko tko na državnoj maturi ostvari 900 i više bodova ostvaruju pravo na direktan upis i pojedinačnu stipendiju u visini gotovo 100.000,00 Kn na Visokom učilištu Algebra – visokoj školi za primijenjeno računarstvo, trenutno najbolje ocijenjenom stručnom studiju u Hrvatskoj, izjavio je Hrvoje Balen, predsjednik upravnog vijeća Visokog učilišta Algebra.

Budući da je broj mjesta na probnoj maturi ograničen, zainteresirani učenici trebaju se čim ranije prijaviti putem web stranice http://drzavnamatura.hr/probna-drzavna-matura.

Svi dobivaju publikaciju s najčešćim pitanjima i pomoć na info pultu

Ne budu li oni koji pristupe ispitu zadovoljni svojim rezultatima, još uvijek neće biti posve prekasno za pripreme za državnu maturu u zadnji čas: tijekom travnja i svibnja iz Algebre su najavili ciljane jednodnevne i dvodnevne radionice imena „Spas u zadnji čas“, na kojima će učenici moći ‘ispolirati’ svoje znanje iz pojedinih cjelina unutar predmeta i dopuniti dijelove za koje je probna matura pokazala da im nedostaju. Više informacija o ovoj posebnoj akciji može se pronaći na http://drzavnamatura.hr/spas-u-zadnji-cas/ .

Svim maturantima koji pristupe probnim ispitima državne mature, partner na projektu, portal www.srednja.hr je osigurao i publikaciju sa najčešćim pitanjima o državnoj maturi, a u Algebra centru Zagreb će biti postavljen i info pult za sva pitanja maturanata.