Pretraga

Danas se na maturi pisala i Fizika: ‘Ne mogu izdvojiti težak zadatak jer ih stvarno nije bilo’

A- A+

Danas se na jesenskom roku mature pisala Fizika. Mi smo razgovarali s Josipom, maturantom koji iz zdravstvenih razloga nije izašao ni na jedan ispit u ljetnom. Kaže nam, u kratkim crtama, da nije bilo teško.

matura fizika

Foto: M. Gelenčir, srednja.hr

Ispitu iz Fizike na jesenskom je roku mature, održanom danas, izašlo ukupno 366 kandidata. Mi smo razgovarali s jednim od njih, Josipom, koji nam je rekao kako nije izlazio na ljetni rok, no uspoređujući s prijašnjim godinama, ovaj ispit se činio, iz njegove perspektive, nešto lakši no inače.

– Izdvojiti ne mogu niti jedan teški zadatak jer ih stvarno nije bilo. Za ispit sam se pripremao samo dan ranije, ali smatram da je moje predznajne odigralo veliku ulogu na ovom ispitu. Pripremio sam se uz pomoć Youtube videa “Brzo ponavljanje fizike po formulama” od autora Pomak. Preporučujem ga svima koji izlaze na ispit jer iz osobnog iskustva govorim da puno pomaže, rekao nam je Josip.

Josip uz Fiziku na jesenskom roku mature polaže B razine Engleskog i Hrvatskog te A razinu Matematike. Naime, zbog zdravstvenih razloga nije bio u mogućnosti izaći na ispite u ljetnom roku pa sad praktički polaže sve po prvi put ove godine.

– Iskreno govoreći, nisam siguran koju ocjenu očekivati jer ne bih mogao sagledati kvalitetu svojih odgovora sa objektivne strane, kazao nam je.

Danas se na maturi pisala i Fizika: ‘Ne mogu izdvojiti težak zadatak jer ih stvarno nije bilo’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap