Pretraga

Doznajte što će se ove godine ocjenjivati na prijemnom za Kineziološki i koji je prag prolaznosti

A- A+

Pretprošle godine Kineziološki fakultet u Zagrebu bio je među najpoželjnijima prilikom odabira studija. Svi oni se koji odluče na upis redovnog studija Kineziologije i Izobrazbe trenera na tom fakultetu dužni su polagati prijemni ispit, koji će se ove godine održati 2., 3. i 4. srpnja.

Demonstracija elemenata na razredbenom ispitu/ foto: PR

Pristupnici koji ove godine planiraju upisati Kineziologiju ili Izobrazbu trenera na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu, moraju položiti prijemni ispit, koji košta 500 kuna, a dokaz o uplati troškova, popratna dokumentacija i obrazac prijave moraju se na fakultet dostaviti u razdoblju od 4. do 8. lipnja.

Izdvojeni članak

Na upis s bjanko zadužnicom u ruci: Kineziološki fakultet od ove godine uveo novo pravilo, a evo i zašto

Prilikom upisa, kandidati maksimalno 200 bodova mogu ostvariti na temelju uspjeha u srednjoj školi. Na temelju položenih ispita mature najviše se može dobiti 250 bodova. Sportaši I. i II. kategorije imaju pravo na izravan upis, a ostali kategorizirani sportaši mogu ostvariti maksimalnih 95 bodova.

Velik dio bodova kandidati za upis na KIF mogu ostvariti temeljem prijemnog ispita, čak 450. Taj se ispit sastoji od provjere znanja plivanja i provjere specifičnih motoričkih znanja. Pristupnik koji nije zadovoljio na provjeri znanja plivanje isključuje se iz daljnjeg postupka.

– Provjera motoričkih znanja i sposobnosti koja su važna pretpostavka za uspješan završetak studija i za stjecanje potrebne kvalifikacije i nužnih kompetencija za izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture na svim stupnjevima odgoja i obrazovanja i za neposredan rad u jednome od izabranih područja primijenjene kineziologije (sporta, sportske rekreacije, kineziterapije i sportskog menadžmenta) obavlja se provjerom stečenih motoričkih znanja po programu tjelesne i zdravstvene kulture osnovnih i srednjih škola iz atletike, borilačkih sportova, košarke, nogometa, odbojke, plesa, ritmičke gimnastike, rukometa i sportske gimnastike. Na svakom pojedinom testu od navedenih 9 sportova kandidat može ostvariti do 50 bodova, stoji u natječaju za upis Kineziologije.

Valja napomenuti kako kandidat koji na provjeri motoričkih znanja i sposobnosti ostvari ukupno manje od 160 bodova nije ostvario razredbeni prag.

Elemente koji će se pojaviti na ovom ispitu možete vidjeti u dokumentu koji slijedi, uz napomenu kako fakultet zadržava i dalje pravo eventualnog uvođenja i nekih drugih elemenata u provođenju razredbenog postupka.

Doznajte što će se ove godine ocjenjivati na prijemnom za Kineziološki i koji je prag prolaznosti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap