Pretraga

Gađanje brašnom je out: Plan ovih maturanata za norijadu oduševit će svakoga

A- A+

Tisuće maturanata u srijedu će se oprostiti od škole, a živahno će biti i na ulicama metropole. Svake godine neznatna skupina njih odlučuje se na pomalo besmislen potez – gađanje drugih brašnom. No, učenici zagrebačke XV. gimnazije za norijadu imaju drugačiji plan.

Foto: Ivan Božić| srednja.hr

Od srijede učenici zagrebačke XV. gimnazije, poznatije i kao MIOC, kreću s prikupljanjem namirnica i higijenskih proizvoda koje će donirati socijalnom dućanu u Zagrebu. Sve će prikupljeno predstavnici maturalnih razreda utovariti u kombi Crvenog križa i to na sam dan norijade.

Izdvojeni članak

Maturanti zagrebačkog MIOC-a prekrasnom gestom položili ispit zrelosti

I ovo nije prvi puta da učenici MIOC-a čine ovakav humanitarni potez.

– Već četvrtu godinu za redom naši maturanti umjesto ružnog običaja prosipanja hrane po gradskim ulicama pokazuju svoju zrelost, socijalnu osjetljivost i empatiju sa sugrađanima koji u ovim teškim vremenima trebaju pomoć u hrani i korisnici su socijalnog dućana, poručuju iz škole.

Nakon što socijalnom dućanu predaju prikupljene namirnice i potrepštine, Miočani će stići pridružiti se ostalim maturantima svoga grada. Podsjetimo, program ovogodišnje proslave ‘Dana zagrebačkih maturanata’ započet će već tradicionalno na Trgu bana Josipa Jelačića u 11:00 sati, kada je predviđeno okupljanje maturanata. U 12:00 sati povorka maturanata krenut će prema jezeru Bundek.

Povorku maturanata pratit će glazba, zdravstvena ekipa i prometna policija. U park Bundek neće biti dozvoljeno unošenje alkoholnih pića, staklene ambalaže, niti ostalih neprimjerenih sredstava. Detalje programa na Bundeku iz Gradskog ureda za obrazovanje još ne otkrivaju.

_____________________________________________________________

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu Državna matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap