Pretraga

Maturanti pobijedili, konačan dogovor je pao: Evo gdje se zbog Dinama i Hajduka premjestila norijada

A- A+

Vinkovački maturanti svoju će norijadu ipak imati 22. svibnja. Dogovoreno je to na današnjem sastanku ravnatelja škola. Podsjetimo, prije nekoliko dana pisali smo o tome kako će se norijada odgoditi i to zbog nogometnog susreta Dinama i Hajduka u završnici Hrvatskog kupa koji se održava u Vinkovcima 23. svibnja. Problematično je bilo to što se program norijade trebao održati na stadionu nogometnog kluba Cibalia, samo dan prije velikog derbija. Maturantima se ta vijest nije svidjela, društvene mreže su gorile, a pobuna im se na kraju isplatila.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Foto: Ivan Božić, srednja.hrnorijad

Prije nekoliko dana pisali smo o promjeni datuma norijade u Vinkovcima. U tom je gradu, kao i svuda u Hrvatskoj, trebala biti održana 22. svibnja, što je poznato još od rujna prošle godine. No, zbog nogometnog susreta između Dinama i Hajduka u sklopu finala Hrvatskog kupa, koji se održava u Vinkovcima dan poslije, bilo je govora o promjeni datuma. Osim toga, problematično je bilo i što se program norijade trebao održati na stadionu nogometnog kluba Cibalia, samo dan prije velikog derbija.

Izdvojeni članak
foto: Ivan Božić|srednja.hr

Učenici revoltirani: Zbog utakmice Hajduk-Dinamo odgođena im je norijada!

Norijada ipak ostaje 22.5.

Maturantima se ta ideja nikako nije svidjela što se najbolje vidjelo po društvenim mrežama. “Gori Bosut u utorak!!”, “Za nas je norijada 22.5. Možemo mi imati i dvije norijade, nije problem”, “Jedno i jedino je ovdje samo sigurno, norijade će bit 22.5”, “22.5 #nedamonorijadu“, “NORIJADA > utakmica”, samo su neki od komentara koje su maturanti ostavili na Facebooku portala Cibalia.info koji je prvi prenio tu vijest. Napravili su i Facebook event ‘Bojkot Norijada 18.5.2018’.

Njihova se pobuna očito isplatila pa je na današnjem sastanku ravnatelja škola u Vinkovcima dogovoreno kako će norijada regularno biti održana 22. svibnja, kao i svuda u zemlji, a pao je i dogovor oko toga gdje će se održati norijada umjesto stadiona Cibalije. Prema rasporedu objavljenom na Facebooku Cibalia.info, u 18:00 sati tog dana zakazano je šokačko kolo u pješačkoj zoni grada, a u 19:00 sati odlazak na prostor 3. i 4. škole. Osim toga, objavili su i upute u kojima mole učenike da ne nose dresove, već razredne majice, da ne ulaze u konflikte s navijačima te ne unose alkohol u prostor škole. Osim toga, upozorili su ih i na pojačane policijske snage koje će taj dan patrolirati ulicama grada.

https://www.facebook.com/cibalia.info/photos/a.714085805331205.1073742020.434401066633015/1982926405113799/?type=3&theater

Za sve dodatne informacije o norijadi, ali i maturi, pratite naš Facebook page Maturanti 2018.

Copy link
Powered by Social Snap