Pretraga

Možeš upisati faks prije položene mature: Izađi na prijemni u svibnju!

A- A+

S toplijim danima i proljećem ove godine za tebe dolazi i velika briga, državna matura. Kako se sve više približava razdoblje ispita tvojeg cijelog srednjoškolskog obrazovanja, tako se približava i vrijeme upisa na fakultete, što cijelu sezonu proljeće/ljeto 2019. čini još više neizvjesnom. No, pronašli smo način kako riješiti barem jednu brigu, odnosno, kako upisati faks prije položene mature.

Effectus – studij financije i pravo

Tu priliku imaš ako želiš upisati Effectus – studij financije i pravo, koji održava prijemne ispite za nove akademsku godinu 10. svibnja. Prijemni ispit provodi se za preddiplomski studij Financije i pravo, a na njemu će se provoditi ispit općeg znanja i logičkog zaključivanja.

Prijemnom ispitu možeš pristupiti 10. svibnja 2019. u 10h i 18h. Prije toga moraš se prijaviti putem online obrasca, nakon čega će te kontaktirati s Effectusa.

Upisati ovaj studij putem prijemnog mogu učenici koji su završili četverogodišnju strukovnu školu ili umjetničke programe, osobe koje su prije 2010. godine završile srednjoškolsko obrazovanje i osobe koje su srednjoškolsko obrazovanje završile izvan RH.

Kako će ispit izgledati?

Na ispitu općeg znanja i logičkog zaključivanja kandidati će morati odgovoriti na 15 pitanja iz općeg znanja i 15 pitanja iz logičkog zaključivanja. U svim pitanjima će biti potrebno zaokružiti jedan točan odgovor koji nosi 10 bodova. Ukupno je moguće ostvariti 300 bodova, a prijemni ispit će se smatrati uspješno položenim ako kandidat ostvari minimalno 160 bodova od čega minimalno 80 bodova na ispitu općeg znanja i minimalno 80 bodova na logičkom zaključivanju. Maksimalno dopušteno vrijeme pisanja ispita je 90 minuta.

Više informacija o ovom prijemnom možeš dobiti na web stranici Effectus – studij financije i pravo.

Možeš upisati faks prije položene mature: Izađi na prijemni u svibnju!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap