Pretraga

Pa dobro, ljudi, što je ovo? Mišljenja o težini mature iz PiG-a nikad nisu bila podijeljenija

A- A+

Nakon ovogodišnjeg ispita državne mature čitateljima smo postavili pitanje o tome koju ocjenu očekuju. Rezultate je teško opisati jer su se maturanti gotovo pa jednako rasporedili prema iščekivanju pojedine ocjene.

maturantica uči politiku i gospodarstvo

Foto: srednja.hr

Maturu iz Politike i gospodarstva ove je godine prijavilo 4.754 maturanata. Za pisanje ispita imali su 90 minuta, a mnogi kažu da su ispit riješili puno ranije.

Izdvojeni članak
sabor

Objavljena rješenja mature iz PiG-a: Provjerite što ste znali, a što ne

Prosječna postotna riješenost ispita iz Politike i gospodarstva lani je bila između 41 i 50%, odnosno prevladavale su dvojke i trojke. Ove godine taj podatak još nije poznat, no sudeći po našoj anketi, koju je riješilo više od tisuću maturanata, teško je odrediti koliko je matura bila teška.

Rezultati ankete | screenshot: srednja.hr

Naime, očekivane su ocjene gotovo ravnomjerno raspoređene među ovogodišnjim maturantima. Najviše maturanata, njih 25,27 posto, očekuje ocjenu dovoljan, dok ih najmanje, 13,97 posto, očekuje četvorku. Do objave rezultata, 14. srpnja, još je gotovo mjesec dana, pa vjerujemo da će maturanti zbog PIG-a još neko vrijeme, nažalost, biti na iglama.

Do tada, ovogodišnje zadatke i točne odgovore možete pogledati na poveznici.

Pa dobro, ljudi, što je ovo? Mišljenja o težini mature iz PiG-a nikad nisu bila podijeljenija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap