Pretraga

Objavljena rješenja mature iz PiG-a: Provjerite što ste znali, a što ne

A- A+

NCVVO je objavio rješenja državne mature iz Politike i gospodarstva, jednog od najtraženijeg predmeta na maturi. Ispit je trajao 90 minuta, no mnogi maturanti su nam rekli kako su iz ispitnih dvorana izašli i više od pola sata prije tog roka. Kakva su bila pitanja te koji su točni odgovori, pogledajte u nastavku.

sabor

Hrvatski sabor | foto: Denis Gaščić/srednja.hr

Prosječna postotna riješenost ispita iz Politike i gospodarstva lani je bila između 41 i 50%, odnosno prevladavale su dvojke i trojke. Ove godine taj podatak još nije poznat, no maturanti su nam nakon ispita rekli kako je bilo teže nego inače.

Izdvojeni članak
sabor

Objavljena rješenja mature iz PiG-a: Provjerite što ste znali, a što ne

Ispit koji se piše 90 minuta, mnogi su ove godine riješili ranije. Ispit je ove godine prijavilo čak 4.754 maturanata, a sve njih zanimaju točni odgovori. Pa, evo ih u nastavku, na kraju datoteke s ispitnim pitanjima.

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2021. i u grupi Maturanti 2020./2021. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Za maturu se možete pripremati kroz pitanja s prošlih ispita u kvizovi.srednja.hr, gdje smo pokrenuli posebnu grupu za maturante kojoj se možete pridružiti ovdje.

Objavljena rješenja mature iz PiG-a: Provjerite što ste znali, a što ne
Share via
Copy link
Powered by Social Snap