Pretraga

Stigla su rješenja iz Biologije: Provjerite što ste ‘fulali’, a na što ste točno odgovorili

A- A+

Izašla su rješenja ispita državne mature iz Biologije, objavio je upravo Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje. Ispitu je pristupilo 5.239 maturanata, što znači da je Biologija ove godine drugi najprijavljivaniji izborni predmet na maturi, odmah nakon Fizike. Maturanti su nam u razgovoru otkrili da je drugi dio ispita bio nešto teži, ali da je sve u svemu bio sličan kao ispit na probnoj maturi.

matura biologija

Foto: srednja.hr

Početkom ovoga tjedna, čak 5.239 maturanata pisalo je ispit državne mature iz Biologije. Iako je riječ o jednom od najčešće prijavljivanih izbornih predmeta na maturi, to ne znači da je i lagan. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) objavio je ovoga petka rješenja ispita.

Dojmovi nakon napisane mature

Odmah nakon napisane mature, ‘uhvatili’ smo nekoliko maturanata da nam kažu svoje dojmove.

– Dojam nakon ispita je dobar, bilo je sve za očekivati. Nije bilo teško, treba samo razmišljati i naučeno gradivo logički povezivati. Najteži dio je bio s tkivima biljke i stajsko gnojivo, no neka su se pitanja ponavljala iz prethodnih matura, što mi je olakšalo, rekla nam je Nika iz Srednje škole Čakovec.

Lenu iz Gimnazije Gaudeamus u Osijeku, začudilo je to što je ispit bio poprilično lakši od prethodnih koje je rješavala za vježbu. Prvi dio ispita, otkriva, bio je gotovo identičan kao i probna matura. Fotografije i grafovi bili su isti, pa joj je bilo poprilično lagano za tumačiti jer ih je već vidjela.

Izdvojeni članak
biologija državna matura 2022

Danas se na maturi pisala Biologija: ‘Ja nisam mogla povezati, mislim da je greška u zadatku’

– Drugi dio je bio malo kompliciraniji pa je za njega definitivno potrebno predznanje i priprema, ali mislim da sam ga zaista dobro napisala. Sama sam se pripremala za ispit uz rješavanje prijašnjih matura, ali imam i dobro predznanje pa mi nije bio problem riješiti ispit, objašnjava nam Lena.

Drugi dio ispita s otvorenim tipom zadataka, bio je teži i Nini iz Požeške gimnazije. Smatra, ipak, kako je po težini ispit bio isto kao i prijašnjih godina te se jasno vidi kako se nastoji ispitati razumijevanje gradiva i primjena, a ne samo činjenično znanje.

Rješenja ispita državne mature iz Biologije

Točna rješenja ispita državne mature iz Biologije, možete vidjeti u dokumentu ispod. Ukoliko vam dokument nije vidljiv, utoliko je potrebno osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Kako ne biste propustili ovakve i slične važne vijesti i informacije o maturi u 2023., pozivamo vas da pratite našu Facebook stranicu Maturanti 2023. te se učlanite u Facebook grupu Maturanti 2022./2023. Imamo i Instagram profil Državna matura, gdje također redovito pratimo događanja u vezi mature, svakako i ondje kliknite ‘Prati’. Kalkulator mature možete isprobati ovdje. Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.

Važne datume upisa na fakultete možete doznati ovdje, dok se kalendar mature nalazi na linku.

@srednja_hr Taggaj ekipu s kojom ove godine rasturaš maturu 💪🏻 #matura #maturant #maturanti #srednjahr #srednja #foryoupage #foryou #fyp ♬ Lo fi hip hop 💛 (Podcast, Vlog, Advertising, Food, Travel) – Flashinmusic

@srednja_hr Maturanti, pozor! 👆🏻 #srednjahr #matura #maturanti #upisi #faks #fakultet #skola #datumi #studiranje #ucenici #foryoupage #foryou #fyp ♬ original sound – srednja_hr

 

Copy link
Powered by Social Snap