Pretraga

Sve što trebate znati o jesenskom roku mature na jednom mjestu

A- A+

Bliži se jesenski rok državne mature kojemu će pristupiti svi kandidati koji nisu prošli ljetni rok, nisu zadovoljni prethodnim rezultatima ili nisu bili u mogućnosti pristupiti prošlom roku. U kalendaru provođenja državne mature dogodile su se neke izmjene, stoga jesenski rok započinje 27. kolovoza. U nastavku pogledajte sve što trebate znati prije nego pristupite polaganju ispita.

Jesenski rok državne mature sve je bliže, a nestrpljivi maturanti već su u fazi ponavljanja te skupljanja svih korisnih informacija koje se tiču nadolazećeg roka. Da bi olakšali kandidatima koji su prošli rok pali, nisu zadovoljni ostvarenim bodovima ili nisu bili u mogućnosti pristupiti ljetnom roku, saželi smo sve bitne informacije na jednom mjestu.

Izdvojeni članak

Vodič kroz ispite državne mature 2012/2013

Najvažnije za jesenski rok

  • Svi važni datumi i kalendar polaganja ispita provjerite na sljedećem linku.

  • Popis lektira za jesenski rok isti je ljentom roku, a listu možete provjeriti ovdje.

  • Svaki kandidati koji još uvijek nije stigao provjeriti što je navedeno u ispitnim katalozima, mogu to napraviti ovdje.

  • Popis fakulteta na kojima je ostalo slobodnog mjesta za jesenski rok provjerite na sljedećem linku.

  • Otkrijte gdje je ostalo najviše mjesta te što se događa ako se ne popune kvote za strane državljane, klikom na link.

Izdvojeni članak

Brošura za državnu maturu 2012/ 2013

Što poručuju najbolji kandidati s ljetnog roka

Također su vam i neki od najboljih kandidata s ljetnog roka odali pokoju korisnu informaciju i skrenuli pažnju na najvažnije za polaganje i spremanje ispita državne mature, stoga provjerite što kažu: