Pretraga

Važne obavijesti oko dodjele svjedodžbi za sve ovogodišnje pristupnike maturi

A- A+

Svi ispiti ljetnog roka državne mature 2016./2017. već su napisani, a sada maturante iščekuje možda najstresniji dio – objava rezultata. Nakon te objave, za sve pristupnike ovogodišnjoj maturi kreće dodjela svjedodžbe. Onima koji su ove školske godine završili posljednji razred srednje škole, svjedodžbe će biti dodijeljene u njihovim školama. Neredovni pristupnici po svjedodžbu će morati doći do Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu.

Kako stoji u obavijesti NCVVO-a, učenici koji su ove školske godine završili četvrti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj svjedodžbe o državnoj maturi i/ili potvrde o položenim ispitima državne mature preuzimaju u svojim školama prema rasporedu koji je škola odredila.

Učenici koji imaju neopravdani izostanak s ispita i imaju zaduženje, obvezni su podmiriti troškove. Ako zbog neopravdanog izostanka nije izvršena uplata ispita učenici ne mogu dobiti svjedodžbe o državnoj maturi i/ili potvrde o položenim ispitima državne mature. Zaduženje i podatci za uplatu vidljivi su na stranici učenika pod poveznicom Moji podatci/Zaduženja i uplate. Uplatu je potrebno izvršiti odmah, a skeniranu uplatnicu poslati putem e-pošte na adresu uplata.dm@ncvvo.hr. 

Izdvojeni članak

Doznajte datume polaganja ispita na jesenskom roku državne mature 2017.

Podjela svjedodžbi i potvrda za pristupnike (ne za redovne učenike) obavljat će se 20. i 21. srpnja od 9.00 do 19.00 sati u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, u Ulici grada Vukovara 68, Zagreb.

Pristupnici koji nisu u mogućnosti osobno preuzeti dokument i za koje će to napraviti druga osoba: potrebno je sa sobom uzeti svoju osobnu iskaznicu i podatke osobe (ime i prezime, datum rođenja, OIB) čiji dokument preuzimaju. Pristupnici koji žive izvan Zagreba i nisu u mogućnosti osobno preuzeti dokument, mogu poslati zamolbu za dostavom putem pošte (plaćanje pouzećem) putem e-pošte na adresu: info.centar@ncvvo.hr. U zamolbi moraju navesti svoje osobne podatke te adresu na koju se dokumenti šalju. NCVVO poručuje kako za pristupnike koji žive izvan RH potvrde o položenim ispitima državne mature nisu u mogućnosti poslati poštom.

Pristupnici koji prethodnih godina nisu preuzeli svoje svjedodžbe i/ili potvrde o položenim ispitima državne mature ne mogu ih podignuti u navedenim rokovima. Trebaju se javiti sa svojim osobnim podatcima i podatcima o godini i roku polaganja ispita državne mature putem e-pošte na adresu: dokumenti.dm@ncvvo.hr

Važne obavijesti oko dodjele svjedodžbi za sve ovogodišnje pristupnike maturi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap