Pretraga

10 zagrebačkih srednjih škola koje su upisali najbolji osmaši

A- A+

Završio je ovogodišnji ljetni rok upisa u srednje škole, a kao i prethodnih godina srednja.hr objavljuje popis 10 srednjoškolskih programa po županijama koje su upisivali najbolji osmaši. Započinjemo s Gradom Zagrebom, gdje su ove su godine osmaši s najvišim brojem bodova pohrlili u prirodoslovno-matematički program I. gimnazije.

I. gimnazija Zagreb; foto: Ivan Božić|srednja.hr

Nakon objave konačnih rang ljestvica upisa u srednje škole, od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražili smo i konačne podatke o tome u koje su se škole upisivali najbolji osmaši, oni s najvišim brojem bodova.

Izdvojeni članak

Donosimo popis 20 najpopularnijih gimnazija i strukovnih škola u Hrvatskoj na upisima 2020.

Kao i lani, u Gradu Zagrebu na popisu deset škola koje su upisali najbolji nema niti jednog strukovnog programa. Prvi je na listi ove godine program prirodoslovno-matematičke gimnazije I. gimnazije u Zagrebu. Prosjek bodova upisanih ondje iznosi 84,47 bodova, a najmanji broj bodova upisanog u program je 83,67.

Na drugom mjestu srednjoškolskih programa koje su u Zagrebu upisivali najbolji, nalazi se IBMYP program XV. gimnazije (MIOC). Upisani imaju prosječno 84,24 boda, a najmanji broj bodova upisanog u taj program iznosio je 83,37 bodova.

Treći najpopularniji program među zagrebačkim izvrsnicima je prirodoslovno-matematička gimnazija isto u XV. gimnaziji, gdje upisani prosječno imaju 84,13 bodova. Prvi na rang-listi koji je ‘upao’ u tu školu imao je čak 88,75 bodova, a posljednji 83,25.

U nastavku se nalazi popis deset srednjoškolskih programa koje su upisivali najbolji zagrebački učenici. Potom slijedi prosječni broj bodova upisanih u program, zatim najveći broj bodova upisanog u program i broj bodova posljednje rangiranog na ljestvici upisa. Napomena: kod škola koje imaju isti broj bodova u obzir je prilikom rangiranja prednost dobio program s višim brojem bodova posljednjeg na upisnoj listi.

Izvor: MZO

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap