Pretraga

Ljetna IT praksa s kojom ćeš zarađivati i uživati u praznicima u isto vrijeme: Donosimo 10 razloga za prijaviti se

A- A+

Razmišljaš o tome kako započeti karijeru u IT-ju, možda si u potrazi za sezonskim poslom, ali u isto vrijeme ne želiš propustiti svu zabavu ovog ljeta? Say no more. Span Academy se ove godine održava sedmi put, a kao i prethodnih godina donosi najbolju kombinaciju prakse u IT-ju, učenja, zabave i druženja. Prijave su već počele, a kako bismo te za njih pripremili, donosimo deset razloga zašto će Span Academy biti najbolje iskustvo koje ćeš ovog ljeta doživjeti.

span academy

Span Academy je najbolja kombinacija ljetne plaćene prakse i zabave, a velik plus je i što mnogi Akademci ostaju trajno raditi! | Foto: Span

Ako si jednim potezom želiš osigurati stručnu praksu, posao koji se ne čini kao takav jer je naprosto previše zabavan, a potencijalno osigurati i zaposlenje u jednoj od vodećih IT tvrtki u zemlji, ovo je tekst za tebe. Program koji će ti to sve omogućiti zove se Span Academy i provodi ga tvrtka Span. Ove se godine održava sedmi put i to uživo u Zagrebu, a namijenjena je svim studentima i studenticama tehnoloških usmjerenja.

Span Akademci upoznat će IT industriju i steći iskustvo rada u velikoj tvrtki, a oni najbolji među njima možda i dobiti ponudu za stalan posao. Radit će na projektima kakvi se zaista provode na tržištu i upoznati nove tehnologije uz pomoć iskusnih mentora. Infrastrukturna Akademija se ovog ljeta održava od 25. srpnja do 16. rujna, a Development Akademija od 16. kolovoza do 16. rujna. Prijave za oba programa su već počele. Sve što te čeka odlučiš li se prijaviti i postaneš li Span Akademac ili Akademka smo saželi u deset najvažnijih razloga zašto je ovaj program stvarno najbolje što ovog ljeta možeš napraviti za sebe i svoju karijeru.

1. To će ti biti najzabavniji posao ikad

Tvoj radni dan u Spanu trajat će 6 radnih sati, što znači da ćeš u danu imati puno vremena za svoje druge obveze i interese. No, tvoje vrijeme provedeno na poslu moglo bi biti toliko zanimljivo da poželiš da traje dulje. Osim različitih predavanja koji će te upoznati s tehnologijom, rada na labovima i izrade timskog projekta, čekaju te team buildinzi, pub kvizovi i završni party, a kroz cijelu Akademiju ćeš se družiti s novim ljudima i Spanovcima koji će te rado primiti u svoj tim.

span academy

Span Academy nije samo prilika za započeti karijeru, već i za nova prijateljstva i zabavu | Foto: Span

2. Biraš između dva zanimljiva i korisna programa prakse

Ove godine kandidati prilikom prijave biraju između dva programa: Span Infrastrukturne Akademije te Span Development Akademije. Infrastrukturni program će te naučiti sve o System Administration & Engineering svijetu, a proći ćeš kroz osnove networkinga, Cloud tehnologija i ostalih rješenja baziranih na Microsoft tehnologijama te se upoznati sa Security područjem. Development program pružit će ti uvid u cjelokupni proces developmenta: od planiranja i vođenja projekta do kodiranja i testiranja. Doznat ćeš i sve o najnovijima tehnologijama i najboljim DevOps praksama. Neovisno koji program odaberete, uz vas će biti iskusni mentori i drugi Spanovci koji će vas voditi kroz cijelu praksu.

3. Span Akademijom rješavaš stručnu praksu na fakultetu

Osim što ćeš dobiti poslovnu priliku života i usput se odlično zabavljati, Span Akademijom ćeš i riješiti obveze vezane uz stručnu praksu na fakultetu. Ovog ljeta možeš, dakle, unaprijed riješiti neku od obaveza na fakultetu i tako si olakšati iduću akademsku godinu.

4. Praksa u Spanu je plaćena

Spanovci cijene tvoje uloženo vrijeme i angažman, stoga svi Span Akademci uključeni u program prakse dobivaju novčanu naknadu. Koja kuna više dobro dođe, a budući da stručne prakse na fakultetima obično nisu plaćene, ovo je odlična prilika da si podebljaš budžet.

5. Nisi iz Zagreba? Nema frke

Span Academy se održava uživo u Zagrebu, u prostorima tvrtke Span. Svi Akademci koji nisu iz Zagreba ne moraju brinuti o skupom smještaju i troškovima koji s tim dolaze. Studentima koji nisu iz Zagreba, a prijave se na Akademiju Span pokriva troškove smještaja.

6. Stigneš riješiti obveze na faksu i odmoriti prije prakse

Span Academy se održava od 25. srpnja do 16. rujna (Infrastrukturni program), odnosno od 16. kolovoza do 16. rujna (Development program), što znači da stigneš riješiti ispite na faksu, odmoriti i uživati u ljetu prije nego što tvoja praksa započne. Treba li ti dodatne motivacije da ispite na faksu riješiti što prije kako bi imao ili imala više vremena za odmor, Span Academy je pravi izbor. Osim toga, ljeto u Zagrebu nudi puno prilike za zabavu jer je uvijek bogato različitim događanjima, a praksa će ti ostaviti dovoljno vremena da sve istražiš.

7. Praksa se može pretvoriti u posao u prekul tvrtki

Span je hrvatska tvrtka s više od 25 godina iskustva na tržištu, preko 600 zaposlenika i uredima u čak devet zemalja svijeta, uključujući i Veliku Britaniju, Sjedinjene Američke Države te Švicarsku. Osim toga, kultura u Spanu je opuštena i zabavna, tako da ne moraš brinuti o tome hoćeš li se uklopiti. Zvuči kao super prilika za posao? I jest, a najbolji Span Akademci će ju i dobiti. Mnogi današnji Spanovci su bivši polaznici Akademije!

8. Učit ćeš od najboljih

Složit ćeš se da se u IT sektoru stvari mijenjaju iz dana u dan te da tehnologija napreduje brzinom svjetlosti. Zbog toga će ti iskustvo direktnog rada s tehnologijom biti iznimno korisno i sjajno će nadopuniti teoriju koju učiš na fakultetu. Na taj način ćeš vidjeti kako se projekti provode na tržištu rada i dobit ćeš uvid u najnovije spoznaje. Spanovci su kroz godine rada stekli bogato iskustvo koje svaki dan nadopunjuju, a zahvaljujući mentoru koji će ti biti dodijeljen, svo to znanje i iskustvo mogu postati tvoji.

9. Ne moraš imati prethodno radno iskustvo

Span Academy je skrojena kao prilika za sve koji žele steći svoje prvo poslovno iskustvo. Dakle, ne moraš iza sebe imati već brdo iskustva kako bi se prijavio ili prijavila, jer će se Spanovci pobrinuti da sve na vrijeme svladaš. Prethodno poslovno iskustvo ili rad na vlastitim projektima kandidata koji se prijave je plus, ali nije uvjet.

10. Sva pitanja koja imaš oko Akademije su vjerojatno već odgovorena

Na web stranici Span Akademije već je dostupno puno sadržaja iz kojih možeš vidjeti što te čeka odlučiš li se prijaviti, tko su mentori i zaposlenici Spana te detaljne programe praksi. Na YouTube kanalu Spana možeš pogledati i kako su prethodne Span Akademije izgledale. Nakon što sve detaljno proučiš, ne oklijevaj s prijavom i pripremi se za ljeto tvog života. Na Span Development Akademiju se prijavi ovdje, a na Infrastrukturnu Akademiju se prijavi ovdje.


Tekst je nastao u suradnji Native studija portala srednja.hr i tvrtke Span

span academy
Share via
Copy link
Powered by Social Snap