Pretraga

Avantura ili veza: Kad što izabrati

A- A+

Koliko god strahovali da ste djevojci ili dečku koji vam se sviđa samo prolazna i beznačajna avantura, ponekad i sami znate da se ne isplati započinjati vezu. Može se vrlo lako dogoditi da vam se netko svidi na prvi pogled, ali da već u startu znate kako nije osoba s kojim biste mogli funkcionirati na duže staze. Upravo zbog takvih situacija avanture posluže svojoj svrsi, nakon čega zadovoljni odlazite i vi, ali i druga strana.

Mnogi iza sebe imaju nekoliko beznačajnih avantura koji se sjećaju sa smiješkom, ili ih se ne žele prisjećati. Sve ovisi o tome jesu li obje strane prije upuštanja u bilo kakav odnos znale da se radi o kratkotrajnoj zabavi nakon koje svatko odlazi na svoju stranu. Iako većinom djevojke, a u posljednje vrijeme i sve više muškaraca, strahuju da ih netko doživljava kao avanturu, ponekad je ipak bolje ne vezati se.

Izdvojeni članak

Motivi za prijevaru u ljubavnoj vezi

Upoznali ste se na ljetovanju

Za vrijeme ljetnih praznika ili godišnjeg odmora kojeg odlučite provesti negdje na moru, možete upoznati nekoga tko će vam tih nekoliko dana uljepšati boravak. Koliko god da ste se jedno drugom svidjeli, znate da se radi o kratkom periodu kojeg ćete provesti skupa te da vam se zbog toga ne isplati pokušavati graditi temelje za potencijalnu vezu.

U takvim situacijama se odmah pretpostavi da se radi o kratkotrajnoj avanturi koja će završiti onog trenutka kad završi i vaš odmor. Naravno, može se dogoditi i situacija da se odlučite za vezu na daljinu, no u rijetkim slučajevima budući da ćete provesti jako malo vremena skupa te se nećete stići dovoljno upoznati.

Osjećate samo fizičku privlačnost

Mnoge veze se temelje samo na fizičkoj privlačnosti među partnerima, zbog čega su često problematične jer su vezane dvije karakterno neprivlačne osobe. U slučajevima kad shvatite kako se jedno drugome sviđate isključivo i samo zbog izgleda, logično je da ćete se upustiti u avanturu koja se može protezati na duži period. Također nakon određenog vremena možete shvatiti kako vam je ipak stalo više nego što ste mislili. Nikad nije kasno za početak veze, no ako prebrzo u nju krenete, možete izazvati više problema nego što ste svjesni.

Izdvojeni članak

Što o ljubavi možemo ‘naučiti’ iz popularnih serija

Različiti životni pravci

Upoznali ste djevojku ili dečka s kojim se možete vidjeti i u braku, no sudbina vam nije naklonjena jer već sada znate da ćete uskoro biti odvojeni na jako dugo vremena. Sigurno si ne biste htjeli prouzrokovati više patnje nego što je potrebno. Zato je bolja opcija međusobno se dogovoriti da se viđate bez ikakvih obaveza dok ste u mogućnosti. Jer kad shvatite da je došlo vrijeme rastanka, lakše ćete se odvojiti nego da ste se potpuno upustili u vezu te počeli graditi dublji odnos.

Ne želite riskirati

Muško-ženska prijateljstva često završe vezom ili pak raskidom prijateljstva jer jedna strana gaji samo prijateljske osjećaje, dok druga osjeća više od toga. Ponekad se može dogoditi da se dvoje prijatelja ‘zbare’, ali se boje kako bi mijenjanjem odnosa mogli upropastiti ovo što su do sada izgradili. U takvim situacijama je bolje ne ponavljati istu grešku, nego sve shvatiti kao obostranu zabavu za jednu noć. Također možete biti popularno zvani ‘prijatelji s povlasticama’ kojima je na pameti ista stvar – ne komplicirati dodatno već kompliciranu situaciju u kojoj se nalazite.

Avantura ili veza: Kad što izabrati
Share via
Copy link
Powered by Social Snap