Pretraga

‘Cipelcugom’ do Trga na vino, kobasice i fritule: ZET za vikend obustavlja promet središtem grada

A- A+

Budući da tijekom manifestacije Advent u Zagrebu građani i posjetitelji grada vikendima ne moraju kupovati tramvajske karte i većina tada nema obavezu poput škole, faksa ili posla, upravo se u te dane brojni upućuju u grad. Na druženje u božićnoj atmosferi uz kuhano vino, kobasice i fritule u nedjelju dopodne morat ćete pješice, budući da se zbog utrke ‘Zagreb Advent Run’ središtem grada obustavlja tramvajski promet.

Foto: srednja.hr

Kako obavještavaju iz ZET-a, u periodu od 9:10 do 11:30 sati bit će obustavljen tramvajski promet središnjim gradskim trgom te će tramvajske linije koje uobičajeno prometuju preko Trga bana Josipa Jelačića prometovati obilazno preko Glavnog kolodvora i nastaviti dalje na svoje trase.

Izdvojeni članak
ZET tramvaj

ZET za blagdane uvodi besplatan prijevoz: Provjerite kojim se danima možete voziti bez karte

Osim toga skraćuje se i trasa autobusne linije 118 (Trg Mažuranića – Voltino) koji će u vremenu od 8 do 12.30 sati prometovati na relaciji od Voltinog do Ulice Božidara Adžije. Autobusi će sa stajališta u zoni Adžijine i Magazinske ulice polaziti 5 minuta kasnije u odnosu na uobičajeni raspored, dok vremena polazaka autobusa iz Voltinog ostaju nepromijenjena.

A ako ste se koji slučajem baš u nedjelju dopodne željeli provesti turističkim vlakićem i Veselim božićnim tramvajem, ni to neće biti moguće. Prve polaske ta će vozila s Trga bana Josipa Jelačića ostvariti tek u 12 sati, a nakon toga će prometovati prema rasporedu.

‘Cipelcugom’ do Trga na vino, kobasice i fritule: ZET za vikend obustavlja promet središtem grada
Share via
Copy link
Powered by Social Snap