Pretraga

Danas počinju upisi u srednje, prve ogledne liste poznate u 22 sata

A- A+

Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017., danas započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. Prijave obrazovnih programa započet će u 12:00 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive od 22:00 sata.

Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2016./2017. – Idemo u srednju!“.

Prijave obrazovnih programa trajat će do 6. srpnja 2016. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 28. lipnja 2016. Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 11. srpnja.

Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji. Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote. Posebnu pažnju potrebno je obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa na način kako je opisano u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2016./2017. – Idemo u srednju! – Učenici koji upisuju umjetničke programe“.

Druge vijesti na temu ‘Upisi u srednje’

Kalkulator izračuna bodova pogledajte ovdje

HZZ hrvatskim osmašima preporučio koje srednje škole upisati u kojoj županiji, a koje su to pogledajte ovdje

Pravilnik o elementima i kriterijima upisa provjerite ovdje

Provjerite koliko je lani bilo potrebno bodova za upis pojedine škole ovdje

Brošura za upis u srednje škole 2016/2017

Share via
Copy link
Powered by Social Snap