Pretraga

Dečko od 13 godina među najboljim šefovima kuhinje u SAD-u

A- A+

www.marque.blogspot.com

Koliko vas je u dobi od deset godina znalo kuhati? Koliko vas uopće sada zna? Flynn McGarry je trinaestogodišnji dječak kojemu je dosadila mamina hrana, počeo sam sebi spremati obroke i postao jedan od najboljih šefova kuhinje u SAD-u.

Kuha od desete godine, a s 13 vodi dva restorana

Flynn McGarry je dječak kojemu je bilo dosta majčinog kuhanja i odlučio uzeti stvari u svoje ruke sa samo deset godina. Od tada je provodio svaki trenutak u kuhinji i spremao jela koja skoro nijedan njegov vršnjak ne zna prepoznati, a ne spremiti. Na upit je li naučio kuhati od majke, odgovara negativno sa smiješkom na licu. Danas ima 13 godina i šef je kuhinje u dva restorana u Los Angelesu. Zaslužno nosi  ime food prodigy, a ovo ljeto provodi s najboljim svjetskih šefovima kuhinje u LA-u, prenosi MSNBC Nightly News.

Započeo je kulinarsku karijeru u restoranu Playa, čiji je vlasnik bio John Sedlar koji mu je dopustio da preuzme njegovu kuhinju. Njegov najbolji specijalitet je pastrva s pirjanim porilukom, karmelizirana komarača i divlja komarača s algama.

– Flynn je veoma neobičan dječak i veoma je strastven, izjavio je Sedlar za MSNBC.

Spava u kuhinji

Flynn doslovno spava u kuhinji. Svoju je spavaću sobu opremio svim aparatima, kuhinjskim pločama i posuđem, a krevet mu zauzima što je moguće manje prostora u kutu. Jednom mjesečno Flynn svoj cijeli dom pretvori u pop-out restoran u kojemu je on glavni šef.

– Moj cilj je raditi u Michellinu, restoranu s tri zvjezdice koji se nalazi u top 50 restorana u SAD-u, izjavio je Flynn. 

Dečko od 13 godina među najboljim šefovima kuhinje u SAD-u

Share via
Copy link
Powered by Social Snap