Pretraga

Dva hrvatska srebra na svjetskom robotičkom natjecanju RoboCup Junior

A- A+

Dva srebra, jedno sedmo i jedno 18. mjesto. Ovo je učinak hrvatskih ekipa na ovogodišnjem RoboCup Junioru, svjetskom natjecanju iz robotike za mlade, održanom u kineskom gradu Hefei.

skolskiportal.hr

Izdvojeni članak

[VIDEO] Znanstvenici s MIT-a napravili robota koji se sam sastavlja i rastavlja

RoboCup Junior, natjecanje mladih robotičara, održano je od 17. do 23. srpnja u kineskom gradu Hefei. Natjecalo se u tri discipline- rescue line (spašavanje po pravcu), rescue maze (spašavanje pomoću toplinskih valova u labirintu) te robo nogomet, a Hrvatsku su predstavljale četiri ekipe koje su ostvarile zapažene rezultate.

Izdvojeni članak

[Rektorova 2015] Novi robot FER-ovaca među najboljim studentskim radovima zagrebačkog Sveučilišta

Dva srebra, po jedno 7. i 18. mjesto

U disciplini rescue line za srednjoškolce ekipa Robofreak Croation Team, u sastavu Matej Novosad, učenik 1. raz. iz zagrebačke XV. gimnazije, Andro Katanec, učenik 1. raz. zagrebačke III. gimnazije i Branimir Ćaran, učenik 2. raz. srednje škole Dugo Selo, osvojila je drugo mjesto u konkurenciji 24 tima.

Još jednu srebrnu medalju za Hrvatsku osvojila je ekipa Hrvatski robotički savez u disciplini rescue maze. Najzaslužniji za to su Ivan Kolarić, učenik 4. raz. Elektrostrojarske škole Varaždin i Janko Pribičević, učenik 8. raz. OŠ Pantovčak, Zagreb koji su se natjecali u konkurenciji 18 timova.

Osnovnoškolci ostvarili solidan uspjeh

Preostala dva tima nisu osvojila medalje, ali to ne umanjuje njihov uspjeh, ipak je iskustvo i učenje važnije od komada metala, pa ćemo, naravno, i njih spomenuti.

Sedmo mjesto u disciplini rescue line za osnovnoškolce pripalo je ekipi Hrvatskog društva za robotiku, u sastavu Marko Pongrac, učenik 6. raz. OŠ Mate Lovraka Zagreb, Nera Kuzminski, učenica 6. raz. I. OŠ Varaždin, Patrik Sivec Starinec, učenik 6. raz. OŠ Budišćina i Jurica Jerinić, učenik 6. raz. OŠ Mate Lovraka Zagreb. Natjecali su se u konkurenciji 20 timova.

I na kraju, u robo nogometu, ekipa Hrvatska školska knjiga, u sastavu Filip Kuzminski, učenik 1. raz. Gimnazije Varaždin, Matko Pribičević, učenik 3.raz. zagrebačke V. gimnazije i Roko Parać, učenik 1.raz. zagrebačke XV. gimnazije, osvojila je 12 mjesto u konkurenciji 18 ekipa.