Pretraga

Dvanaest studenata dobilo priliku steći iskustvo u jednoj od najboljih domaćih IT tvrtki

A- A+

IT sektor bilježi izraziti rast popularnosti među mladima koji se pitaju kako započeti karijeru u tom području i što ona sve obuhvaća. Kako bi im ponudili odgovor na to pitanje i omogućili uvid u rad svojih stručnjaka, u domaćoj IT tvrtki Q odlučili su pokrenuti program pod zanimljivim nazivom inspiriranoj poznatom američkom serijom o stažistima – Q Scrubs.

q scrubs

Q Scrubs je projekt stručne prakse u hrvatskoj tvrtki koju globalne top ljestvice smještaju u najbolje development tvrtke svijeta | Foto: Q agency

Q Scrubs je o četverotjedni projekt u kojem je Q u suradnji s Algebrom, RIT-om, FER-om i FOI-em odabrao 12 vrhunskih studenata, koji su potom dobili priliku steći iskustvo u jednoj od najpopularnijih domaćih tech kompanija.

Tijekom četiri tjedna stažisti su dobili priliku osjetiti rad u svjetski priznatoj agenciji kroz sudjelovanje u radu s četiri različita odjela – Frontend, Backend, Mobile, Business Analysis. Studenti su sudjelovali na sastancima, radionicama i ceremonijama i upoznali se s radom voditelja odjela, kao i s internim procesima, najmodernijim alatima, metodologijama te proizvodima koje produciraju Q-ovi stručnjaci.

– Mislim da studentima u Hrvatskoj nedostaje prakse i praktičnog rada. Q Scrubs nam je tek prvi u nizu inicijativa koje planiramo kako bismo uključili mlade ljude u IT sektor što ranije i omogućili im da rade bok uz bok s našim stručnjacima na globalnim projektima. Ponosni smo na ovaj program jer je jednostavan, praktičan i realan, istaknuo je CEO Q-a Filip Ljubić.

‘Atmosfera je top’

Stažisti su radili u hibridnom načinu rada te su iz prve ruke imali priliku isprobati fleksibilnost koju Q-ovi stručnjaci imaju na raspolaganju. Stvorili su sliku kako funkcionira IT firma i njeni odjeli te o čemu sve moraju voditi računa kada je riječ o internim i eksternim klijentima.

– Kultura i generalna atmosfera u uredu je top, ekipa je društvena i spremna pomoći. Dobro je znati da nije se ništa strašno ne događa unutar korporacijske okoline, izjavio je jedan od polaznika Q Scrubsa.

Studenti su ispričali i što su sve naučili tijekom četverotjednog programa.

– Iz prve ruke smo vidjeli kako funkcioniraju sastanci. Imali smo predavanja koja su bila korisna, te smo dobili task na kojem smo trebali raditi, rekli su.

Hrvatska IT tvrtka poznata je po aktivnostima za svoje stručnjake i one koji će to tek postati. Osim što su proglašeni najboljim poslodavcem po ocjenama zaposlenika, uvršteni su i u Top 1% IT kompanija u svijetu po zadovoljstvu zaposlenika od strane Peakona. Već preko godinu dana nalaze i u elitnom društvu 20 najboljih svjetskih development tvrtki po Clutchu, vodećoj svjetskoj platformi za rangiranje IT tvrtki.

q scrubs
Share via
Copy link
Powered by Social Snap