Pretraga

Evo s kime Hrvati najprije podijele radost zbog dobivanja posla

A- A+

Neki stručnjaci gubitak posla svrstavaju među nekoliko najstresnijih događaja u životu čovjeka. S druge strane, proporcionalno je zadovoljstva kada se, osobito nakon duge potrage, uspijete zaposliti. Tu radosnu vijest o pronalasku posla čak polovina Hrvata (49 posto) najprije podijeli s partnerom/icom. Podatak je to iz istraživanja portala MojPosao, provedenog na preko 700 ispitanika.

Čak polovina Hrvata (točnije 49 posto) radosnu vijest o dobivanju posla najprije bi javili partneru/ici. Podatak je to iz istraživanja portala MojPosao, provedenom na preko 700 ispitanika.

Izdvojeni članak

Evo prilika za atraktivan posao uz plaću između 6 i 9 tisuća kuna

‘Sreću uvijek dijeliš s onima koje najviše voliš’

‘Supruga je uvijek prva’ i ‘On je uvijek na vezi‘ samo su neki od komentara, koji su u ovom istraživanju dali ispitanici.

– Sreću uvijek dijeliš s onima koje najviše voliš, rekao je jedan ispitanik, dok jedna ispitanica kaže da bi vijest o poslu prvo javila suprugu jer bi se on ‘najviše iznenadio’

Roditeljima bi najprije vijest o dobivanju posla javilo 38 posto ispitanika i to prvenstveno majci.

‘Oni su mi najvažniji’ i ‘Pa oni me financiraju’ neki su od komentara sudionika istraživanja.

Izdvojeni članak

Djelatnosti u kojima se najlakše nalazi, ali i gubi posao

Pojedinci bi prvo vijest podijelili s bankom te Zavodom za zapošljavanje

Među onima koji bi izabrali neku treću opciju, relativno je mali broj ispitanih. Svega šest posto njih, radosnu bi vijest najprije podijelilo s bratom ili sestrom, a još četiri posto s najboljim prijateljem ili prijateljicom.

Tri posto ispitanih bi nekom drugom prvome javili sretnu vijest o pronalasku radnog mjesta.

Oni uglavnom navode da bi to bila djeca, ali zanimljivo pojedinci bi najprije obavijestili banku te Zavod za zapošljavanje.