Gimnazijalci iz Koprivnice odnijeli pobjedu na prvom INA Junior Freshhh natjecanju

Nakon dugotrajnog online natjecanja koje je krenulo u studenom, pet najboljih timova od njih 300 plasiralo se na prvo finale INA Junior Freshhha. Najspretniji na finalu u rješavanju zadataka iz područja matematika, fizike i kemije bio je tim ‘Gjimeri’ iz koprivničke Gimnazije Fran Galović.

Preko 1.000 učenika iz 57 gradova sudjelovalo je na prvom online natjecanju INA Junior Freshhh, a posebnu nagradu u obliku 3D printera osvojila je gimnazija Požega koja je imala više od 20 prijavljenih timova.

INA pokrenula online srednjoškolsko natjecanje Junior Freshhh

– Dolazak do finala nije bio lagan put, pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da ste se borili protiv 289 drugih timova. Smatram kako to jasno svjedoči o vašim kvalitetama i znanju koje ste dosad stekli u svom srednjoškolskom obrazovanju. Neka vam, stoga, ovaj uspjeh posluži kao poticaj i motivacija za budući rad i dokazivanje, kako u obrazovanju, tako i u onom polju koje odaberete kao svoje profesionalno usmjerenje, poručila je finalistima Inina direktorica Sektora upravljanja ljudskim resursima Vladimira Senčar Perkov.

U prvom dijelu finala natjecatelji su stručnoj komisiji predstavili rješenje zadatka koji im je prethodno zadan kao domaća zadaća, dok su u drugom dijelu rješavali finalni zadatak pred stručnom komisijom. Prema zbroju ocjena iz online i live natjecanja, prvo mjesto pripalo je timu „Gjimeri“, Gimnazija Fran Galović iz Koprivnice, drugo timu „Kukuruz“, Gimnazija Josipa Slavenskog iz Čakovca, dok je treće mjesto odnio tim „IMI“, Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca. Tim Četvrti za belu iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga odnio je četvrto mjesto, dok su se petim mjestom od 300 timova okitili ‘Ana i cvjetno društvo’ iz XV. Gimnazije.

Pobjednički tim nastupio je u sustavu Matej Vugrinec, Ivan Vrhoci i Karlo Šerbetar koji je kao kapetan ekipe poručio kako je natjecanje bilo zahtjevno jer su pojedini zadaci bili iznimno teški, a vremena malo. Momcima iz Koprivnice to ipak nije stalo na put te su uz prvo mjesto osvojili brojne nagrade, a kao i ostali timovi sudjelovat će u stručnom posjetu Ininim postrojenjima.

Odgovori