Pretraga

Greta Thunberg danas puni 17 godina, a rođendan slavi na svoj specifičan način

A- A+

Greta Thunberg, švedska aktivistica koja je pokrenula globalnu borbu za klimu, danas slavi 17. rođendan. Za svoj rođendan je u Švedskoj nakon dugih putovanja, a i danas stoji pred švedskim parlamentom i upozorava na probleme s klimom.

Screenshot: YouTube;
Conservation International

Greta Thunberg rođena je 3.1.2003. što znači da danas slavi 17. rođendan. Greta je postala sinonim za borbu protiv klimatskih promjena, a sve je započelo u ljeto 2018. kada je imala samo 15 godina. Tada je pred švedskim parlamentom svakodnevno držala transparent s natpisom “Školski štrajk za klimu”.

Izdvojeni članak

Greta Thunberg proglašena osobom 2019. godine

Njezin “štrajk” uskoro je postao globalan pa diljem svijeta učenici, mladi, ali i mnogi drugi prosvjeduju i bore se za spas klime, to jest planeta. Greta je u 2019. bila nominirana za Nobelovu nagradu za mir, a proglašena je i osobom godine časopisa Time.

Na svoj rođendan ponovno je ispred švedskog parlamenta, nastave u Švedskoj nema jer su još uvijek praznici, a Greta drži svoj transparent na kojem stoji isti natpis. Fotografiju na kojoj je to vidljivo objavila je na svojim društvenim mrežama te je istaknula da je ovo 72. tjedan borbe za klimu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap