Pretraga

Hrvatski grad dodjeljuje džeparac svim učenicima, ovih dana dobivaju po 200 kn

A- A+

U studenom 2020.  na sjednici Gradskog vijeća u Sisku izglasan je proračun za ovu godinu, a u njemu su prvi puta osigurana sredstva od 884.800 kuna za isplatu džeparca učenicima. Svi osnovnoškolci srednjošklci dobivaju po 200 kuna, a isplata je krenula ovih dana. Prigodno, uoči lokalnih izbora koji se održavaju 16. svibnja.

novac

Chris Lawton, Unsplash

Svim učenicima Grad Sisak ove će godine dodijeliti po 200 kuna džeparca svim učenicima osnovnih i srednjih škola. Sredstva od 884.800 kuna odigurana su u gradskom proračunu izglasanom u studenom, a isplata je krenula ovih dana, baš u mjesecu uoči lokalnih izbora. Isplata džeparca učenicima potrajat će sve do 8. svibnja.

Osnovnoškolcima koji imaju prebivalište na području Grada Siska i koji ove školske godine pohađaju osnovne škole kojima je Grad osnivač, đački džeparac bit će isplaćen u školi koju pohađaju. Svi srednjoškolci te osnovnoškolci, koji pohađaju škole kojima Grad Sisak nije osnivač, svoj đački džeparac moći će podići na gradskim blagajnama, priopćeno je iz Grada Siska.

– Isplata đačkog džeparca za srednjoškolce i osnovnoškolce, koji pohađaju škole izvan Siska, obavljat će se uz predočenje obavijesti o isplati džeparca koju su učenici dobili na kućnu adresu i osobne iskaznice (umjesto osobne iskaznice prihvatljiv je i ispis ili prikaz s mobitela osobnih podataka među kojima je vidljiva adresa prebivališta iz e-Dnevnika). Ukoliko učenici iz bilo kojeg razloga ne dobiju obavijest na kućnu adresu, džeparac će im se isplatiti na temelju osobne iskaznice  (umjesto osobne iskaznice prihvatljiv je i ispis ili prikaz s mobitela osobnih podatak iz e-Dnevnika) i potvrde obrazovne ustanove o pohađanju u tekućoj školskoj godini, piše u priopćenju Grada.

Oni koji neće moći osobno podići džeparac, mogu zadužiti drugu punoljetnu osobu da to učini umjesto njih. Ta osoba mora predočiti svoju i osobnu iskaznicu učenika (može kopija), te obavijest o isplati đačkog džeparca ili potvrdu obrazovne ustanove o pohađanju škole.

Hrvatski grad dodjeljuje džeparac svim učenicima, ovih dana dobivaju po 200 kn
Share via
Copy link
Powered by Social Snap