Pretraga

Ima 21 godinu i radi 11 poslova, a većinu ih obavlja potpuno besplatno

A- A+

David Day (21) tjedno odradi 50 sati, a umjesto jednog posla, on obavlja njih jedanaest. Na više od polovice njih radi besplatno, a mjesečno od plaćenih poslova zaradi tek 500 dolara.

Britanac David Day ima 21 godinu, a već sada radi na 11 poslova. Radno mjesto ima u Primarku, u kojem odradi 50 sati tjedno, no uz to volontira kao trener badmintona, u raznim udrugama za mlade i u bolnici. Slobodnog vremena za gledanje televizije i slične aktivnosti jednostavno nema, piše Daily Mail.

Izdvojeni članak

Što nakon faksa: Otišla volontirati, pa pronašla posao u Belgiji

Ima 11 poslova, volontira na njih šest

David je odlično organizirao svoj život kako bi mogao odrađivati čak 11 poslova, a sve kako bi pomogao svojoj zajednici. Istovremeno žonglira s pet plaćenih poslova, a na šest mjesta volontira. Ponekad tjedno odradi i do 60 sati, što je za većinu mladih njegovih godina nezamislivo. Dok neki sjede pred ekranom i žive od roditeljske pomoći, ovaj mladić ne zna gdje bi prije sa sobom.

Za posao asistenta u kupovini, nadzornika u nogometnom klubu i u osnovnoj školi, i još dvije uloge u izvannastavnim aktivnostima zaradi nešto novaca. Takvi poslovi mu uzimaju 40 sati tjedno, dok sve ostalo radi besplatno. Volontira u dječjoj igraonici, klubovima za mlade, trenira badminton i nogomet, pruža pomoć u bolnici St. John Ambulance i poučava pružanje prve pomoći.

Izdvojeni članak

‘Kako sam bez diplome dobio posao u Googleu’

Novac mu nije toliko bitan, uživa u pomaganju zajednici

Više ni ne broji odrađene sate, a dok se seli s jednog posla na drugi, dobro organizira svoje vrijeme. Radije čini nešto korisno umjesto da sjedi ispred televizora, kako sam kaže. Iako se slaže da je lijepo imati novaca, nije mu on toliko bitan, jer uživa u tome da pomaže drugima.

David volontira od malih nogu, točnije od svoje desete godine, a želio bi i ostale vidjeti da se povedu njegovim primjerom. Njegov primjer pokazuje kako ipak ima mladih ljudi kojima novac i zabava nisu na prvom mjestu, nego uživaju u činjenici da svojim radom i angažiranošću pomažu ostalima u svojoj zajednici.

Ima 21 godinu i radi 11 poslova, a većinu ih obavlja potpuno besplatno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap