Pretraga

[INA PITALICA] Pomozite Vedranu razbiti pepeljaru

A- A+

Portal Srednja.hr i INA uz pomoć studentske udruge Mladi nadareni matematičari ‘Marin Getaldić’ organiziraju ciklus INA pitalica kroz koje jednom mjesečno tijekom školske godine nagrađujemo točne odgovore na matematička i logička pitanja. Točne odgovore za pitalicu u prosincu pošaljite na pitalica@srednja.hr do 19.12., a dan kasnije objavljujemo pobjednika pitalica koji će osvojiti poklon paket iznenađenja iz INA-e.

Točne odgovore primamo do podne u 19.12. na mail pitalica@srednja.hr, a u nedjelju ćemo objaviti točno rješenje koje će Vedranu pomoći u pokusu.

Pitalica prosinac

Vedran živi u neboderu od 100 katova i ima dvije kristalne pepeljare. Pepeljare su jednake i razbit će se, ako ih Vedran baci s nekih viših katova, a neće se razbiti ako ih baci s nekih nižih. Vedrana zanima koji je najniži kat s kojeg će se bačena pepljara razbiti. Koliki je miminalni broj bacanja potreban da Vedran sa sigurnošću odredi taj kat? Pepeljara koja se razbila više se ne može upotrijebiti u pokusu, također Vedran smije razbiti obje pepeljare u pokusu.

[INA PITALICA] Pomozite Vedranu razbiti pepeljaru
Share via
Copy link
Powered by Social Snap