Pretraga

Još jedna popularna zagrebačka gimnazija provodi prijemni za upise, a poznat je i datum ispita

A- A+

Osim Prirodoslovne škole Vladimira Preloga i XV. gimnazije u Zagrebu, prijemni ispit za osmaše ove godine provodi i zagrebačka Gimnazija Tituša Brezovačkog. Pisana provjera provodi se iz nastavnih predmeta matematika i hrvatski jezik, a poznat je i datum pisanja tog ispita.

Foto: Ben Mullins, Unsplash

Proteklog ponedjeljka započele su prijave u Nacionalni informatički sustav upisa u srednje škole. Odabir srednjoškolskih programa koje učenici žele upisati započinje 8. srpnja. Već četiri dana nakon, 12. srpnja, završavaju prijave škola koje provode prijemne ispite, odnosno dodatne provjere.

Jedna od tih škola je Gimnazija Tituša Brezovačkog. Prošle godine opći smjer te škole našao se u pet srednjoškolskih programa koje su upisivali najbolji osmaši u Hrvatskoj, s prosječnim brojem bodova upisanih 80,27.

Škola je stradala u potresu pa se prijemni održava u MIOC-u

Prijemnim u Gimnaziji Tituša Brezovačkog provjerava se znanje iz dvaju predmeta – hrvatskog i matematike. Ovogodišnji ispit održat će se  16. srpnja 2020. godine u 9,00 sati  i to u XV. gimnaziji Zagreb – MIOC (Jordanovac 8), jer je zgrada škole neuporabljiva nakon potresa koji je pogodio Zagreb. Podsjetimo, i u MIOC-u se održava prijemni, a osmaši će ga polagati 15. srpnja.

Izdvojeni članak

Poznat datum prijemnog ispita za jednu od najpopularnijih gimnazija, zagrebački MIOC

– Provjera iz nastavnog predmeta matematike obuhvaća Nastavni plan i program za osnovnu školu i ispituje kompetencije iz područja: brojevi, algebra, geometrija, statistika i vjerojatnost (računske operacije s realnim brojevima; odnosi među brojevima, omjeri i postotci; operacije s algebarskim izrazima; proporcionalnost i obrnuta proporcionalnost, linearna funkcija; linearne jednadžbe i sustavi; ravninska i prostorna geometrija; mjerenje u geometriji; koordinatni sustav u ravnini; prikazivanje i analiza podataka; vjerojatnost slučajnog događaja). Provjera iz nastavnog predmeta hrvatskog jezika obuhvaća Nastavni plan i program za osnovnu školu i ispituje kompetencije iz područja: pravopis, promjenjive  i nepromjenjive  vrste riječi, glasovne promjene, gramatičko ustrojstvo rečenice, vrste rečenica, nezavisnosložene rečenice, zavisnosložene rečenice, teorija književnosti (vrste rima, stilska izražajna sredstva…), stoji na stranici škole.

Na temelju provjere posebnih znanja kandidat može ostvariti najviše pet bodova koji se izražavaju na dvije decimale, a ispit nije eliminacijskog karaktera. Bodovni prag za upis u Gimnaziju Tituša Brezovačkog je 77 bodova.

Izračunajte bodove i pronađite srednju baš za sebe!

Izdvojeni članak
Projekt predstavljanja srednjih škola

Online predstavljanje škola: Predstavljamo naš novi projekt koji će olakšati odabir tisućama učenika

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola.

Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Popis 20 gimnazija i strukovnih škola koje su lani upisali najbolji osmaši diljem Hrvatske možete vidjeti ovdje, a važne datume ovogodišnjeg ljetnog roka na poveznici.

Copy link
Powered by Social Snap