Pretraga

Popularna zagrebačka škola uvela prijemni: Provjerite kakvi vas zadaci očekuju u Prelogu

A- A+

Više osmaša s 80 bodova nego je upisnih mjesta prošle je godine konkuriralo za upis gimnazijskog smjera Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu. Zbog toga se od ove godine za upis tog smjera uvodi prijemni ispit, odnosno provjera posebnih znanja iz tri područja – biologije, fizike i kemije. Primjeri zadataka kakvi očekuju učenike već su objavljeni.

foto: Anton Mezulić| www.srednja.hr

Zagrebačka Prirodoslovna škola Vladimira Preloga lani je bila vrlo popularna među osmašima. Tako je za upis u program prirodoslovne gimnazije konkuriralo više superodlikaša nego je upisnih mjesta. Ministarstvo je usred ljetnog upisnog roka izdalo odobrenje za formiranje dodatnog razreda, a kraju je prosjek bodova upisanih u prirodoslovnu gimnaziju te škole iznosio 80,18 bodova. Najmanji broj bodova upisanog bio je 80.

Izdvojeni članak

Započeo proces upisa u srednje škole: Provjerite koje korake morate učiniti ovih dana

Zbog toga će ove godine osmaši koji žele upisati prirodoslovnu gimnaziju PŠVP-a polagati i prijemni ispit kojime se provjerava znanje iz biologije, fizike i kemije. Putem prijemnog moguće je ostvariti maksimalno 5 bodova (iskazanih u dvije decimale), a ta provjera posebnih znanja nije eliminacijska.

Ispit je pisani i traje 60 minuta, a sastoji se od 20 zadataka višestrukog izbora i kratkih odgovora, od kojih se svaki zadatak boduje s 0,25 bodova. Za vrijeme njegova pisanja nije dozvoljeno koristiti džepno računalo, a test se piše kemijskom olovkom.

Provjera posebnih znanja iz biologije, fizike i Kemije u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga održat će se 2. srpnja 2019. s početkom u 9:00 sati, a učenici su sa sobom obvezni ponijeti važeći dokument s fotografijom. U nastavku se nalaze primjeri zadataka kakve učenici mogu očekivati na ovom prijemnom ispitu, a sve važne datume ovogodišnjih upisa u srednje možete pronaći ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [598.87 KB]

___________________________________________________

Svoje bodove za upis željene srednje škole možete izračunati uz pomoć našeg kalkulatora bodova. Novosti vezane uz upise u srednje čitajte ovdje, a možete nas pratiti i na Instagram profilu @upisi_u_srednje.

Copy link
Powered by Social Snap