Pretraga

Koronavirusom zaraženo više srednjoškolaca, Stožer: Zajedno su ljetovali, vrlo su odgovorni

A- A+

Prema podacima Stožera civilne zaštite RH, u protekla 24 sata na nacionalnoj je razini zabilježeno je 311 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Iz Stožera Osječko-baranjske županije priopćeno je kako je na području te županije ukupno testirano 289 osoba, od kojih je 14 osoba pozitivno na koronavirus. Od te brojke čak 12 novozaraženih su srednjoškolci s područja OBŽ koji su zajedno ljetovali u Zadru.

Ilustracija: Orna Wachman; Pixabay

Prema podacima Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata 14 je zaraženih.

Zaraženi srednjoškolci, surađuju s epidemiolozima

Čak 12 novozaraženih su uglavnom osamnaestogodišnjaci i školske kolegice i kolege s područja te županije, a koji su zajedno ljetovali u Zadru. Očekuju se nalazi još nekoliko njihovih prijatelja te bliskih kontakata.

Izdvojeni članak

Stožer: Dvoje maturanata iz Zagreba zarazilo se koronavirusom na maturalcu

Iz županije su priopćili kako su posljednjih dana novozaraženi uglavnom osobe mlađe životne dobi, blažih simptoma i bez potrebe za liječničkom intervencijom, pa KBC Osijek bilježi sve manji broj hospitaliziranih. Trenutno je u KBC-u Osijek hospitalizirano 12 oboljelih od koronavirusa od kojih je i dalje jedan pacijent na respiratoru.

– Još uvijek se prikupljaju kontakti zaraženih srednjoškolaca, a epidemiolozi su na sjednici Stožera istaknuli kako sa zaraženim učenicima imaju izvrsnu suradnju te da su vrlo odgovorni, stoji u priopćenju osječkog stožera.

Većina škola OBŽ odlučila se za neposrednu nastavu

Na sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije o pripremama za početak školske godine govorila je županijska pročelnica za obrazovanje Sandra Filipović.

– S obzirom na stabilnu epidemiološku situaciju na našem području, u ponedjeljak očekujemo početak nastave u svim školama kojima je Županija osnivač. Čak se 90% osnovnih škola odlučilo za model A koji znači nastavu u školskim klupama, dok se kod srednjih škola 78% odlučilo za redovitu nastavu. Svega nekoliko škola kombinirat će neposrednu i online nastavu, a ni jedna se škola nije odlučila za model C koji se odnosi na isključivu online nastavu, rekla je Filipović.

Svim će školama biti osigurana sredstva za rad prema epidemiološkim preporukama, odnosno maske, dezinficijensi te toplomjeri za mjerenje tjelesne temperature. Prijevoz putnika također će se prilagoditi potrebama škola, priopćili su iz Osječko-baranjske županije.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap