Pretraga

Trčala na ispit pa se pregrijala i dobila temperaturu: Hladila sam se da dokažem da nemam koronu

A- A+

Studentica matematike u Osijeku ispričala nam je kako je zbog epidemioloških mjera umalo pala na ispitu. Trčavši na ispit, zagrijala se pa je portiri nisu smjeli pustiti u zgradu. Naime, prema uputama HZJZ-a, osobe s temperaturom 37,2 i višom ne smiju ulaziti u zgrade fakulteta. Naša je sugovornica tako tek nakon četvrtog mjerenja uspjela imati dovoljnu nisku temperaturu da je puste na fakultet. Na ulasku u predavaonicu kolege je pozdravila s: ‘Dobar dan, 36,8!’.

foto: Matteo Fusco on Unsplash

– Krenula sam u 9:35 opušteno na usmeni koji počinje u 10:00 sati, razmišljajući kako imam i previše vremena s obzirom na to da idem biciklom. Međutim, tek što sam sjela na njega shvatila sam da je guma prazna te sam ga odmah vratila u zgradu i požurila da stignem pješke, jer sam morala pokupiti indeks u referadi i ponoviti još dio gradiva, započela je svoju, mogli bismo reći, urnebesnu priču studentica matematike u Osijeku.

37 sa 2

Iako je na fakultet stigla prije ispita, naišla je na probleme.

Izdvojeni članak

Student zaražen koronom pisao ispit na sveučilištu: Kolege su mu sada su u izolaciji

– Stižem na faks u 9:53 sati, potpuno uspuhana i crvena u licu. Portir me zaustavlja da mi izmjeri temperaturu beskontaktnim toplomjerom. Prvo mjerenje: 37,2 Celzijusa, govori mi da je to početna temperatura od koje nadalje ne puštaju u zgradu. Objašnjavam da mi je pukla guma na biciklu i da sam se vraćala i žurila, da sam ovih mjeseci potpuno zdrava i nemam nikakvih poteškoća, kaže da me razumije, ali i dalje me ne može pustiti u zgradu te neka sjednem malo i ohladim se, prepričava studentica.

Tad već sva u panici, krenula je tražiti način da dođe do profesorice preko kolegice koja je odgovarala s njom u grupi i obavijestiti ju da je došla na fakultet, ali da je ne puštaju unutra.

Četiri puta mjerili joj temperaturu

– Drugo mjerenje (nakon 2 minute), 37,3 Celzijusa, sad mi tek ništa nije jasno. Dolazi drugi djelatnik i portir mu objašnjava što se događa, mene puca adrenalin i tek sad osjetim da mi temperatura raste. Profesorica mi javlja preko poruka da mogu po potrebi odgovarati vani pod sjenicom u dvorištu ako se dobro osjećam i da će početi bez mene, a ja kad dođem, dođem. Treće mjerenje (u 10:05 sati) pokazuje 37,8 Celzijusa, ja već vidim kako će me najaviti epidemiologu da se testiram… Šalju me na dvorište da se malo ohladim, ali nervoza čini svoje i imam osjećaj da mi je sva krv u glavi. Pritisak je bio još veći jer sam taj kolegij već jednom prenijela i stvarno je bilo bitno da ga sad položim, pojašnjava čemu je bila pod pritiskom.

Stres je ostavio traga

No, ono što je drugima treća, našoj je sugovornici bila četvrta sreća.

Izdvojeni članak

Izašle nove upute za fakultete: Nema ograničenja broja studenata po grupama

– Otprilike u 10:20 sati dolazi portir i mjeri mi četvrti put temperaturu, toplomjer pokazuje 36,8 i on pobjedonosno izjavljuje: ‘Čestitam, možete ući na Odjel za matematiku!’. Ulazim sva sretna u predavaonicu, pozdravljam sa: ‘Dobar dan, 36,8!!’, kao da sam već i položila.

Ipak, priznaje da je uzrujavanje utjecalo i na odgovaranje.

– Uglavnom, sav taj stres ostavio je traga na meni i mom odgovaranju, ali ocjena je upisana, što je ustvari jedino i bilo bitno. Odsad krećem sat vremena ranije tako da se do ispita taman ‘ohladim’ dovoljno za ulazak u zgradu. I ulazim na stražnja vrata, zaključila je studentica.