Pretraga

Ministarstvo dijelilo školama 360.000 kuna za međunarodnu suradnju: Evo kojih je 26 dobilo novac

A- A+

Ministarstvo daje školama 362.604,92 kuna za međunarodne obrazovne projekte. Ove godine 26 ih je dobitnika, a najveći je pojedinačni iznos 20.000 kuna.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja | Foto: srednja.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dijelilo je financijsku potporu osnovnim i srednjim školama, i to za – međunarodnu suradnju.

Projekti kojima je u fokusu međunarodna obrazovna suradnja

Odlukom koju potpisuje resorni ministar Radovan Fuchs doznačavaju se sredstva u ukupnom iznosu od 362.604,92 kune. Ukupan iznos podijeljen je između 26 odgojno-obrazovnih ustanova koje su se ranije prijavile na javni natječaj. Konkretnije, novac dobivaju za projekte u čijem je fokusu međunarodna obrazovna suradnja u školskoj godini 2022./2023.

Sredstva su za tekuću kalendarsku godinu osigurana u državnom proračunu, dok su za 2023. i 2024. osigurana prema projekcijama. Kako stoji u odluci koju potpisuje ministar Fuchs, ravnatelji škola i odgojno-obrazovnih ustanova nakon realiziranih su aktivnosti, a najkasnije do završetka ove nastavne godine, podnijeti programsko i financijsko izvješće. To se izvješće dostavlja u Samostalni sektor za koordinaciju europskih poslova i međunarodne suradnje Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Izdvojeni članak
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Ministarstvo dodijelilo 1.474.290 kn za znanstvene skupove i škole, evo koji faksevi su dobili novac

Ako otkažu projekt, moraju vratiti novac

U odluci Ministarstvo znanosti i obrazovanja pojašnjava i što škola mora učiniti ako u međuvremenu otkaže projekt za koji je dobila novac.

– Ukoliko je nakon stupanja na snagu ove odluke međunarodna aktivnost otkazana, voditelj projekta dužan je o istome obavijestiti Samostalni sektor za koordinaciju europskih poslova i međunarodne suradnje Ministarstva znanosti i obrazovanja, a doznačeni iznos u roku od deset dana od obavijesti vratiti na račun Državnog proračuna, stoji u točki V. odluke Ministarstva.

Najviši pojedinačni iznos potpore je bio 20.000 kuna. Nekoliko je škola pošlo za rukom da dobiju taj iznos. Odluku koju potpisuje ministar zajedno s popisom projekata i škola dobitnika ove financijske pomoći Ministarstva, pogledajte u dokumentu ispod. Ako vam se dokument ne prikazuje, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Ministarstvo znanosti i obrazovanja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap