Pretraga

Ministarstvo podijelilo gotovo 4 milijuna kuna za djecu s teškoćama: Evo koliko je dobila koja škola

A- A+

Ministrica Blaženka Divjak iskoristila je ovo blagdansko vrijeme da usreći učenike s teškoćama. Za opremu 37 centara i 23 škole Ministarstvo je podijelilo 3.962.000,00 kuna. Novac su dobile škole koje imaju više od deset učenika s teškoćama u posebnim razrednim odjelima.

Foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

– Ovo blagdansko vrijeme prilika je da pokažemo posebnu brigu prema onima kojima je to najpotrebnije i upravo zato odlučili smo ova dodatna sredstva dodijeliti ustanovama i školama koje obrazuju djecu s teškoćama s ciljem što kvalitetnijeg obrazovanja za njih, rekla je ministrica Blaženka Divjak.

Divjak: Svaki učenik mora imati jednake mogućnosti

Izdvojeni članak

Provjerite koliko su novca za opremanje dobile ‘škole za život’: Postoje i neke nelogičnosti u raspodjeli sredstava

Nakon dodjele 42 milijuna kuna u prosincu i 43 milijuna kuna u travnju za opremanje kabineta u školama, ministarstvo je za opremanje škola s poteškoćama dodijelilo dodatnih 3.962.000,00 kuna.

– Važno je da svaki učenik u Hrvatskoj ima jednake mogućnosti za kvalitetno obrazovanje i sigurno okruženje za učenje i poučavanje, kazala je ministrica.

Sredstva se mogu utrošiti za nabavu nastavnih sredstava, pomagala, potrošnih materijala, alata, uređaja i opreme potrebnih za nastavni proces, a dobila su ih 37 centara i 23 škole koje imaju više od deset učenika s teškoćama u posebnim razrednim odjelima.

Školama od 25 do 214 tisuća kuna

Najmanji iznos  koji je dobila pojedina škola iznosi 25.000 kuna, a najveći 214.000 kuna. Sredstva su podijeljena sukladno broju učenika u pojedinoj školi, a koliki je iznos dobila koja škola vidljivo je u tablici uz odluku ministrice.

Ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Ministarstvo podijelilo gotovo 4 milijuna kuna za djecu s teškoćama: Evo koliko je dobila koja škola
Share via
Copy link
Powered by Social Snap