Pretraga

Na konferenciji Stožera ponovno se govorilo o povratku u škole: MZO je tražio izmjene nekih uputa

A- A+

Cilj nam je da se normalizira sve više toga, rekao je na press konferenciji u srijedu Kruslav Capak. Ravnatelj HZJZ objasnio je kako se djeca po povratku u vrtiće neće morati nositi zaštitnu opremu niti se pridržavati mjera fizičkog distanciranja, ali će ih se poticati na redovito dezinficiranje i nedodirivanje sluznica.

Krunoslav Capak| Screenshot: YouTube kanal MUP-a RH

– Ne volim govoriti nešto unaprijed iz razloga jer mogu pogriješiti, odgovorio je danas ravnatelj HZJZ-a upitan koje će sve mjere morati poštivati učenici i nastavnici prilikom povratka u škole, koje za neke počinje 11. svibnja.

‘Sutra ćemo sve znati’

Izdvojeni članak

[UŽIVO] Ako ste nešto propustili, evo sažetka dana u obrazovanju: Izašao je i raspored za srijedu

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kaže kako je jutros održan sastanak između HZJZ-a i MZO-a na kojem su tražene neke izmjene.

– Sutra će sve ionako biti objavljeno, najavio je Capak.

Ipak, upitan o mjerama za vrtiće, otkrio je kako se od djece neće očekivati da nose zaštitnu opremu. Napomenuo je kako ni jedna država nije propisala nošenje zaštitne opreme za djecu, već samo za zaposlenike.

Normalno će se igrati

– Za djecu je nemoguće propisati ‘socijalnu distancu’ i njih će se pustiti da se, uz određene mjere dezinficiranja, normalno igraju i rade ono što je normalan život u vrtićima, kazao je primarijus Capak.

Djecu će, kaže, poticati i da ne dodiruju sluznice.

Zaključio je kako se preporuke, ukoliko se pokažu lošima, uvijek mogu mijenjati.

Na konferenciji Stožera ponovno se govorilo o povratku u škole: MZO je tražio izmjene nekih uputa
Share via
Copy link
Powered by Social Snap