Pretraga

Na Tjednu međunarodnog obrazovanja saznajte 5 ključnih koraka za upis na američka sveučilišta

A- A+

Tjedan međunarodnog obrazovanja obilježit će se u cijelom svijetu od 16. do 20. studenog. Povodom 16. ‘Tjedna’ Institut za razvoj obrazovanja (IRO) će u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu provesti niz besplatnih radionica i savjetovanja o studiranju u SAD-u, koja će se održati u Zagrebu, Osijeku i Varaždinu. Osim toga, organiziraju i virtualni sajam na kojem će se predstaviti više od 150 američkih sveučilišta.

foto: Institut za razvoj obrazovanja

Visoko obrazovanje u SAD-u jedno je od najbolji u svijetu, a studiranje na američkim fakultetima posebno je iskustvo, koje ne možete doživjeti u Hrvatskoj. Drukčiji pristup, motivirani profesori, veća sloboda, ali i odgovornost studenata, samo su neka od obilježja, koja vrlo često oduševljavaju naše studente koji su se usudili otisnuti preko ‘bare’.

Izdvojeni članak

Studentica arhitekture u SAD-u: Ogromnu razliku čine motivirani profesori

U SAD-u 523 hrvatska studenta

Prema IRO-u, koji organizira brojne radionice u sklopu Tjedna međunarodnog obrazovanja, na američkim fakultetima trenutno je upisano 523 hrvatska studenta, a SAD je kod nas šesta najpopularnija destinacija za studiranje u inozemstvu.

Kako bi dodatno potaknuli i ohrabrili mlade u Hrvatskoj na studij u SAD-u, Institut za razvoj obrazovanja kroz ovaj će tjedan educirati srednjoškolce i studente o mogućnostima te potrebnim vještinama i financijama za upis na američka sveučilišta.

Izdvojeni članak

Sportske stipendije omogućavaju hrvatskim studentima školovanje u SAD-u

Na obrazovnom savjetovanju u četvrtak čak tri besplatne radionice

Kao središnji događaj ističu obrazovno savjetovanje, koje će se održati u Zagrebu 19. studenog od 16 do 19 i 30. u zgradi Instituta.

Događanje je podijeljeno u tri besplatne tematske radionice. Kroz prvu možete saznati korisne savjete za uspješno polaganje testova, u drugoj kako napisati prijavne eseje koji su potrebni za studij u inozemstvu. a u posljednjoj možete naučiti pet ključnih koraka za upis na američka sveučilišta.

Osim u Zagrebu, Institut za razvoj obrazovanja će obilježiti Tjedan međunarodnog obrazovanja i događanjima u Osijeku i Varaždinu.

Izdvojeni članak

Razmjena je nezaboravno iskustvo koje si većina hrvatskih srednjoškolaca ne može priuštiti

Predavanja za osječke studente i srednjoškolce iz Varaždina

Institut za razvoj obrazovanja će u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Osijeku 16. studenog 2015. godine od 13 do 19 sati organizirati Dan međunarodnog obrazovanja uz predstavljanje mogućnosti studiranja i stipendija za studij u Americi, Japanu, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj i Sloveniji.

U Varaždinu će svi zainteresirani studenti i srednjoškolci imati priliku naučiti pisati akademski esej. Radionicu u Prvoj gimnaziji Varaždin će održati bivša američka stipendistica Fulbright, koja je trenutno na studijskom posjetu u Hrvatskoj, a svoje će znanje podijeliti i savjetnica EducationUSA mreže.

Detaljan program možete pročitati na web stranici www.iro.hr, a za virtualni sajam možete se registrirati na ovom linku. Želimo vam sretan put i ugodan provod u SAD-u. A ostalima da iskoriste maksimum iz trenutne situacije u hrvatskom obrazovanju.

Copy link
Powered by Social Snap