Pretraga

Naši studenti rasturili: Osvojili najviše medalja na 5. Europskim sveučilišnim igrama

A- A+

Na 5. Europskim sveučilišnim igrama studenti Sveučilišta u Zagrebu osvojili su najviše medalja, odnosno čak njih 14, čime je Sveučilište u Zagrebu osvojilo titulu najuspješnijeg sportskog sveučilišta u Europi. Od medalja naši studenti osvojili su četiri zlatne, četiri srebrne i šest brončanih medalja, a zahvaljujući njihovom uspjehu Zagreb će iduće godine biti domaćin najvećeg europskoga sveučilišnoga prvenstva, a riječ je o Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima.

Foto: Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Zahvaljujući studentima sportašima koji su se natjecali na 5. Europskim sveučilišnim igrama, Sveučilište u Zagrebu dobilo je titulu najuspješnijeg sportskog sveučilišta u Europi, objavilo je Sveučilište na svojim stranicama. Naši studenti osvojili su najveći broj medalja, njih 14, od kojih su četiri zlatne, četiri srebrne i šest brončanih.

Zlato studentima u futsalu, studentima i studenticama u rukometu na pijesku i Ivani Arelić i taekwondou

Prvo mjesto i zlatne medalje osvojili su studenti u futsalu. Uz njih zlato su osvojili studenti i studentice u rukometu na pijesku te Ivana Arelić u taekwondou. Srebrne medalje osvojile su studentice u rukometu, Lea Katarina Gobec u judu (-78 kg), Sara Malčec u karateu (Kate) i Lucija Bakalar u kickboxingu (PF +65 kg).

Brončane medalje osvojile su studentice u ekipnoj borbi u karateu, Lucija Bakalar u kickboxingu (KL +65 kg), Iva Vukošić u kickboxingu (PF -55kg), Kevin Češljar u taekwondou (-63 kg), Franjo Gucić u taekwondou (-87 kg) i studentice u odbojci. Ovim uspjesima Sveučilište u Zagrebu ponovilo je uspjeh iz 2019. kada su studenti sportaši osvojili ukupno 19 medalja.

Izdvojeni članak

Sportski uspjesi ne prestaju: Hrvatska osvojila već nekoliko medalja na Europskim sveučilišnim igrama u Portugalu

Zagreb je iduće godine domaćin Europskog sveučilišnog prvenstva u borilačkim sportovima

Na drugom mjestu ovogodišnjih studentskih igara, s ukupno 13 medalja, osvojilo je Sveučilište Yeditepe iz Turske, Sveučilište u Lyonu iz Francuske i Sveučilište Nova u Lisbonu iz Portugala. Zahvaljujući uspjehu naših studenata, Zagreb će imati čast iduće godine, odnosno od 19. do 24. srpnja 2023., biti domaćin Europskog sveučilišnog prvenstva u borilačkim sportovima (judo, karate, taekwondo, kickboxing) gdje se očekuje između 1.200 i 1.500 studenata natjecatelja iz cijele Europe.

Ovogodišnje Europske sveučilišne igre, koje su održane od 14. do 31. srpnja u Łódźu u Poljskoj, okupile su 4.800 sportaša s 441 europskog sveučilišta iz 37 država. Tijekom dva tjedna održana su natjecanja košarci 3 na 3, badmintonu, košarci, rukometu na pijesku, odbojci na pijesku, šahu, nogometu, futsalu, rukometu, judu, karateu, kickboxingu, para stolnom tenisu, sportskom penjanju, plivanju, stolnom tenisu, taekwondou, tenisu, odbojci i vaterpolu.

Copy link
Powered by Social Snap