Pretraga

Ništa od maturalca: HZJZ objavio dokument s uputama za izlete

A- A+

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je dokument vezan uz izlete i maturalce. Nisu ga nazvali uputama, već nosi naziv ‘Mogućnosti izvođenja izvanučioničke nastave vezano uz pandemiju COVID-19’. Ukratko, žele da izleta ne bude ili imaju sulude zahtjeve za njihovu organizaciju.

Krunoslav Capak| Screenshot: YouTube kanal MUP-a RH

– Način boravka i međusobni kontakti djece pri višednevnoj izvanučioničkoj nastavi (svaka izvanučionička nastava uz noćenje), u kojoj najčešće više djece i mladih dijeli sobu, sudjeluju u  grupnim aktivnostima, a djeca tijekom dnevnih aktivnosti dolaze u kontakt s osobama koje  nisu dio skupine koja s njima putuje i najčešće putuje barem dva razredna odjela zajedno u  autobusu, smatramo vrlo rizičnom aktivnošću u smislu mogućnosti širenja COVID-19 infekcije, poručili su iz HZJZ-a.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je dokument vezan uz izlete i maturalce. Nisu ga nazvali uputama, već nosi naziv ‘Mogućnosti izvođenja izvanučioničke nastave vezano uz pandemiju COVID-19’.

– Uvijek postoji povećani epidemiološki rizik za djecu, mlade i odrasle u slučaju odlaska na  višednevnu izvanučioničku nastavu, te se uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju navedena nastava preporučuje odgoditi do daljnjega odnosno do poboljšanja epidemiološke situacije, smatraju državni epidemiolozi.

Tvrde da se ne može propisati mjere koje bi učinile taj rizik prihvatljivo niskim.

No, navode i mjere za one koji ipak odluče ići na izlet.

Preporučuju tako da se izlet ograniči na jedan dan i to bez noćenja.

Protive se putovanjima u inozemstvo, a preporučuju da na izlete ide ‘razred po razred’ kako bi se izbjeglo da se učenici jednog razreda druže s drugima.

Preporučuju čak i da se ne ide istim autobusom, nego da roditelji djecu vode na destinaciju svojim automobilima.

PROUČITE DOKUMENT:

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

 

Ništa od maturalca: HZJZ objavio dokument s uputama za izlete
Share via
Copy link
Powered by Social Snap