Pretraga

Nova viralna grupa na Facebooku: ‘Hoću da to uđe u Ustav’

A- A+

Još jedna Facebook reakcija na inicijativu ‘U ime obitelji’ prije nešto više od 10 sati pojavila se na internetu i skupila preko 20 tisuća poklonika. Radi se o Facebook grupi ‘Želim da to uđe u Ustav’ gdje građani sami pišu razne komične zahtjeve o promjenama Ustava. Ovaj neobični i sarkastični odgovor građana u obliku Facebook grupe već ima više lajkova od stranice same inicijative ‘U ime obitelji’.

Kao odgovor na inicijativu ‘U ime obitelji’ i njihov zahtjev da u Ustav RH uđe definicija braka kao zajednice žene i muškarca, na Facebooku se pokrenula nova viralna grupa. Prije samo 14 sati tako je osnovana grupa naziva ‘Hoću da to uđe u Ustav’, a već ima više poklonika na društvenoj mreži nego sama inicijativa ‘U ime obitelji’.

Izdvojeni članak

Studenti se suprotstavili inicijativi ‘U ime obitelji’ i postavili svoje štandove

Balašević: ‘Želim da me se prestane citirati na Facebooku’

Preko 20 tisuća lajkova je u nešto više od 10 sati skupila grupa na Facebooku koja je nastala kao odgovor na inicijative ‘U ime obitelji’.

 – Mrziš ljude rođene u drugom mjesecu? Ne voliš patuljke? Zašto bi to zadržao samo za sebe? Angažiraj se, pokreni akciju, ustani i reci: ”Hoću da to uđe u Ustav!” jer je tvoj stav bitan, stoji u opisu grupe ‘Hoću da to uđe u Ustav’. 

Građani su odmah spremno prihvatili poziv na šalu pa su se mnogi javili s komičnim zahtjevima oko toga što žele da uđe u Ustav RH. U nastavku vam donosimo neke od najzabavnijih.

  • ‘Da se ženske zimske čizme smiju nositi samo zimi. Hoću da to uđe u Ustav!’ Josip A. 

  • ‘Da kafić u koji dođem i naručim Coca Cola, a konobar kaže da ima samo Pepsi ODMA bude zatvoren!’ Hoću da to uđe u Ustav!’ Jelena P. 

  • ‘Da Mladen Grdović ne može u zatvor s manje od 4 promila alkohola u krvi. Hoću da to uđe u Ustav!” Hellena T. 

  • ‘Da me prestanete citirati na Facebooku. Hoću da to uđe u Ustav.’ Đ. Balašević 

  • ‘Da je tuširanje prije ulaska u gradski prijevoz obavezno! Hoću da to uđe u Ustav.’  Marica K.

Izdvojeni članak

Dekan FER – a štandu ‘U ime obitelji’ dopustio da uđu na faks, dok svojim studentima ne daje dozvolu

Za referendum ipak potrebna 451 tisuća potpisa

Podsjećamo, osim najnovije hit Facebook grupe, ona koja također ima više virtualnih poklonika od same inicijative koja traži referendum, jest grupa ‘U ime svake obitelji’. Potonja se zalaže za okupljanje pojedinaca, obitelji i građanskih udruga koje promiču toleranciju, prihvaćanje i opća ljudska prava za sve, a skupila je preko 26 tisuća lajkova. 

Facebook grupa inicijative ‘U ime obitelji’ nije skupila više od 20 tisuća lajkova. 

Iako su iz ‘U ime obitelji’ jučer objavili da su skupili preko 380 tisuća potpisa, bit će im potrebno još podrške da se referendum za njihove zahtjeve zaista i održi. Iz Ministarstva uprave medijima su jučer poručili da je potrebno 451 tisuća potpisa kako bi se referendum održao, jer je to deset posto od ukupnog broja birača u Hrvatskoj.

Stoga ova inicijativa ima još tri dana da skupi nešto više od 70 tisuća potpisa.