Pretraga

Od sljedeće jeseni studij Sociologije i na Filozofskom u Osijeku

A- A+

Jedino visoko učilište društveno-humanističkog usmjerenja koje posjeduje AZVO certifikat za kvalitetan sustav osiguravanja kvalitete jest Filozofski fakultet u Osijeku. Dodatno motivirani certifikatom kao velikim priznanjem, od jeseni na fakultetu pokreću studij sociologije, a u planu je i pokretanje još nekih novih studija koji će pratiti trendove u visokom obrazovanju.

Izvor: Google Maps

Filozofski fakultet Osijek trenutno ima 11 ustrojbenih jedinica: Odsjek za hrvatski jezik i književnost, Odsjek za povijest, Odsjek za informacijske znanosti, Odsjek za engleski jezik i književnost, Odsjek za njemački jezik i književnost, Odsjek za pedagogiju, Odsjek za filozofiju, Odsjek za psihologiju, Odsjek za cjeloživotno obrazovanje, Katedra za mađarski jezik i književnost, te Katedra za zajedničke sadržaje. Svaki odsjek ima i svoje katedre, kojih ukupno ima 24.

U akademskoj godini 2016./2017. na Fakultet je upisano je ukupno 1.239 studenata, na svim godinama studija. Što se tiče novoupisanih studenata, redovnih studenata na prvoj godini preddiplomskog studija, trenutno je upisan 251 student, dok smo na prvu godinu diplomskog studija upisali 159 studenata.

Izdvojeni članak

Sveučilište u Osijeku dodjeljuje dvjesto stipendija u iznosu od 10.800 kuna

Budući studiji pratit će trendove u visokom obrazovanju

Brojne zainteresirane za društvene i humanističke studije obradovat će vijest kako fakultet od jeseni dobiva novi studij- studij Sociologije.

– Svaki fakultet pa tako i naš, mora razmišljati o budućnosti i smjeru u kojem se želi razvijati. Razvijanje višegodišnjeg plana je nužna stavka svake Uprave, budući da bez pažljivog planiranja i dobre pripreme ne može doći do uspješnih rezultata, niti realizacije planiranog. Upravo je takav primjer i studij sociologije za koji očekujemo da će krenuti sljedeće 2016./17. akademske godine. Budući da smo na samom početku tek slijedi utvrđivanje kvota, tj. broja upisanih studenata, ali ono što svakako možemo reći je da planiramo slijediti uobičajenu praksu većine drugih dvopredmetnih studija, otkrila nam je dekanica fakultete, Loretana Farkaš.

U budućnosti, kaže nam dekanica, planiraju pokrenuti i još neke nove studije, koji će pratiti trendove u visokom obrazovanju.

– Ono što je ipak važno naglasiti jest daje pokretanje novog studijskog programa složen, zahtjevan i odgovoran posao koji uključuje puno dionika te zahtijeva suradnju i suglasje na mnogobrojnim razinama pa će ostvarivanje naših planova sigurno potrajati. Nadamo da će se i ovi planovi realizirati u što skorijem roku, budući da je razvijanje novih i inovativnih studijskih programa jedan je od naših najvažnijih strateških ciljeva, rekla nam je Farkaš.

Izdvojeni članak

Osječki SC otvorio dnevni boravak u kojem studenti mogu pripremati ispite

‘Certifikat nas obvezuje da se i dalje usavršavamo i razvijamo u smjeru izvrsnosti’

Posljednji u nizu visokih učilišta koja su dobila certifikat AZVO-a za kvalitetan sustav osiguravanja kvalitete upravo je Filozofski fakultet u Osijeku.

Na popisu svih obrazovnih ustanova koje su dobile certifikat, ovo je jedini fakultet društveno-humanističke vrste, pa ne čudi kako su na fakultetu vrlo ponosni na njega. Certifikat im, kaže dekanica, služi kao dodatan poticaj za daljini razvoj.

– Jako smo ponosni na izdani Certifikat koji predstavlja završni rezultat našeg planiranja, vizije, želje, motivacije te aktivnog rada i entuzijazma svih studenata, nastavnika, fakultetskih službi i Uprave Filozofskog fakulteta. Ovo priznanje koje potvrđuje da smo ispunili sve kriterije te ustrojili unutarnji sustav osiguravanja kvalitete visokog obrazovanja u skladu s nacionalnim i međunarodnim standardima i smjernicama predstavlja veliki poticaj za daljnji napredak. Certifikat nam je donio veću prepoznatljivost te nas istaknuo u odnosu na ostale fakultete što nas obvezuje da se i dalje usavršavamo i razvijamo u smjeru izvrsnosti, zaključila je dekanica Farkaš.

Od sljedeće jeseni studij Sociologije i na Filozofskom u Osijeku
Share via
Copy link
Powered by Social Snap