Pretraga

Oko 5000 maturanata iz 90 europskih gradova zaplesat će danas u Sarajevu

A- A+

Povodom završetka srednjoškolskog obrazovanja sutra će oko 5000 maturanata u Sarajevu plesati uz Straussovu skladbu Fledermauss-Quadrille. Domaćim maturantima priključit će se vršnjaci iz šest bosanskohercegovačkih te čak 90 drugih europskih gradova. Svojim plesom pokušat će i oboriti Guinnessov rekord u sinkroniziranom plesu. ‘Maturantska parada’ sličnog tipa održava se u Sarajevu već sedmu godinu za redom.

klix.ba

Oko 5000 maturanata sutra će u Sarajevu povodom završetka srednje škole plesati i zabavljati se zajedno s vršnjacima iz šest bosanskohercegovačkih i 90 europskih gradova. ‘Maturantska parada’ kako se ovaj događaj naziva održat će se po sedmi put. Točno u podne uz taktove Straussove Fladermauss-Quadrille učenici će u centru grada pokušati srušiti Guinnessov rekord u sinkroniziranom plesu.

Izdvojeni članak

Kreativni maturanti crtanim filmom odnijeli zlato na državnom natjecanju

Za ovu točku učenici su se pripremali punih tri mjeseca, a generalna proba održana je jučer. Skrojeno je dvije tisuće majica za manifestaciju, od kojih je tisuću u plavoj, a tisuću u žutoj boji. Uz to će za vrijeme izvođenja plesa maturanti će otvoriti tisuću bijelih kišobrana.

Ove boje nisu slučajno odabrane, nego su zapravo sve tri dio bosanskohercegovačke zastave. Upravo će zastave BiH u jednom trenutku plesa kroz koreografiju izvesti maturanti, piše klix.ba.

Maturantsku paradu, kako se službeno zove ovaj događaj pokrenule su prije sedam godina dvije plesne škole iz Sarajeva. Do sada je manifestacija privlačila veliki broj maturanata, a ovogodišnja bi trebala biti najbrojnija.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap