Pretraga

Osvojili 20 prvih mjesta: Zagrebačka škola pohvalila se uspjehom učenika na državnim natjecanjima

A- A+

U nešto drugačijim okolnostima od onih na koje su navikli prethodnih godina, učenici su i ove godine imali priliku sudjelovati na natjecanjima u znanju. Državna su nedavno završena, a zagrebačka XV. gimnazija pohvalila se uspjehom svojih učenika – osvojili su čak 20 prvih mjesta.

Screenshot: MIOC

Završena su državna natjecanja u znanju te je Agencija za odgoj i obrazovanje objavila poredak najboljih u većini predmeta. Razloga za slavlje imaju u zagrebačkoj XV. gimnaziji, poznatoj i kao MIOC, čiji su učenici osvojili nemali broj prvih, drugih i trećih mjesta. Na to su, ističu na stranicama škole, vrlo ponosni.

– U periodu od 12. travnja do 18 svibnja učenici su sudjelovali na ukupno 17 državnih natjecanja. Zbog epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj sva su se natjecanja održala u školi. Na državnim natjecanjima sudjelovalo je ukupno 155 naših učenika (49 učenika prvih razreda, 57 učenika drugih razreda, 58 učenika trećih razreda i 73 učenika četvrtih razreda) te su ostvarili ukupno 237 nastupa. Pri tome su osvojili 20 prvih mjesta17 drugih i 19 trećih mjesta, kažu iz MIOC-a.

Kada se nastupi miočana promatraju kroz nagrade kojima se natjecatelji rangiraju u nekim predmetima, ukupno su učenici te škole osvojili 21 prvu nagradu, 23 druge i 29 trećih nagrada.

– Čestitamo svim učenicima na ovim rezultatima te svim nastavnicima mentorima i našim bivšim učenicima natjecateljima mentorima na upornom radu u ovim vremenima novog normalnog kada se sve pripreme trebaju provoditi u online okruženju, poručuju iz MIOC-a.

Škola je objavila i tablicu koja prikazuje uspjeh učenika po pojedinim područjima. Najviše prvih mjesta, čak sedam, učenici su osvojili na natjecanju iz Informatike na kojemu je ukupno sudjelovalo 36 natjecatelja. Po četiri prva mjesta miočani su osvojili na natjecanjima iz Matematike i Fizike, a po jedno na Logici, Engleskom, Hrvatskom, Astronomiji i Likovnom.

IZVOR: XV. gimnazija Zagreb

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap