Pretraga

Pobjednički kipić koji su podigle Barakude osmislili su studenti, a izradili učenici

A- A+

Hrvatski vaterpolisti su u finalu Europskog vaterpolskog prvenstva pred devet tisuća gledatelja u splitskoj Spaladium Areni svladali reprezentaciju Mađarske i time drugi puta u povijesti osvojili naslov europskih prvaka. Manje je poznato da su kipić koji su nakon pobjede podigle Barakude osmislili studenti Umjetničke akademije u Splitu, a izradili učenici Klesarske škole Pučišća na Braču.

– Poseban je osjećaj pisati o peharima za Europsko vaterpolsko prvenstvo nakon što je onaj pobjednički u Splitu jučer podigla upravo hrvatska reprezentacija, a priča je o peharima uistinu posebna, započinju svoj Facebook post iz Klesarske škole Pučišća na Braču.

Naime, upravo su njihovi učeniciizradili pobjednički kipić za Europsko vaterpolsko prvenstvo koji su ove subote podigle naše Barakude, pobjednici prvenstva.

Kako prenosi portal Dalmacijadanas.hr, na inicijativu Hrvatskog vaterpolskog saveza pokrenut je projekt izrade pehara za najbolje vaterpolistice i vaterpoliste u četiri kategorije: pehar pobjednika, pehar najboljeg vratara, pehar najboljeg strijelca te pehar najboljeg igrača.

Izdvojeni članak

Bračko čudo: Upoznajte jednu od najboljih klesarskih škola u Europi

Potom je odsjek Kiparstva Umjetničke akademije u Splitu proveo je među studentima interni natječaj za dizajniranje idejnog i vizualnog rješenja. Pritom su studenti kod dizajniranja trebali voditi računa o tome da će kipić biti izrađen od bračkog kamena i karakteristike tog materijala ukomponirati u svoju ideju. Ideja je potom stigla u ruke učenika Klesarske škole, koji su je pretvorili u pobjednički kipić.

– Te su kreativne ideje studenata Akademije majstorski pretvorili u djelo naši učenici i tako još jednom potvrdili kvalitetu pri izradi nagrada za jedno ovako veliko prvenstvo i europski događaj. Hvala Odsjeku kiparstva Umjetničke akademije u Splitu na velikom povjerenju, a vaterpolskoj reprezentaciji Hrvatske od srca čestitamo i ponosni smo što će njihove prostorije krasiti ovi jedinstveni pehari, poručili su iz Klesarske škole.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap